Image

Skanska bygger nytt i Hisings Backa

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat ett avtal med yrkes- och profilklädesföretaget Top Swede Konfektion AB om utveckling och nybyggnation av lokaler på cirka 3 000 kvadratmeter i Hisings Backa, Göteborg.
Publicerad den 9 Oktober 2014

Skanska utvecklar och bygger en helhetslösning som Top Swede själva kommer att äga. Byggnationen beräknas starta under hösten 2014 och inflyttning väntas ske under andra kvartalet 2015.

Top Swede Konfektion tillverkar yrkes- och profilkläder och importerar skyddsskor. Top Swede har vuxit ur sina nuvarande lokaler som delas med systerbolaget Sikab och behöver nu nya lokaler. Den nya anläggningen rymmer huvudkontor, showroom och lager. Den kommer att ligga på Exportgatan i Hisings Backa, ett attraktivt läge i nära anslutning till E6.

– Vi är mycket nöjda med den geografiska placeringen i Hisings Backa i nära anslutning till E6. Att Skanska utvecklar och bygger helt nytt åt oss innebär att vi kan anpassa fastigheten till våra framtida behov, säger Jonas Sjölander, vd för Top Swede Konfektion AB.

– Det känns mycket bra att Top Swede återigen har valt att utveckla en helhetslösning med Skanska. Under 2006 utvecklade och byggde vi deras nuvarande anläggning. Att arbeta med företag som Top Swede och se dem växa och utvecklas är otroligt inspirerande, säger Henrik Ahnström, marknadsområdeschef på Skanska Fastigheter Göteborg.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige