Image

Skanska bygger för 400 miljoner kronor i Hagastaden

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat avtal med Familjebostäder om att bygga ett kvarter med 178 hyresrättslägenheter i Hagastaden, Stockholm. Kontraktet är värt cirka 400 miljoner kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Skanska Sverige för det andra kvartalet 2017.
Publicerad den 14 Juni 2017
Skanska bygger hyresrätter i Hagastaden för cirka 400 miljoner kronor. Bild: Skanska
Skanska bygger hyresrätter i Hagastaden för cirka 400 miljoner kronor.

Byggnaderna kommer att bli sju till tolv våningar höga, med uppstickande torn i varje kvartershörn, med underliggande garage i två våningar och infartsramp med trapphus till Norra Stationsgaraget. Sex lägenheter utgörs av en gruppbostadenhet och en förskola med högt ställda hållbarhetskrav kommer att byggas. I gatuplan byggs lokaler för restauranger och butiker.

Byggstart är planerad till augusti 2017 och färdigställandet till maj 2020.

Det nya bostadskvarteret kommer att utgöra de första allmännyttiga hyresrättslägenheterna i den framväxande Hagastaden, mellan Vasastan och Karolinska Universitetssjukhuset.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige