Image

Skandiamäklarna till Pedagogen Park – snart fullt uthyrt

Uthyrning I början av maj öppnar Skandiamäklarna sitt nya kontor i Pedagogen Park i Mölndal. Nu är 26 000 kvadratmeter av totalt 30 000 kvadratmeter uthyrt.
Publicerad den 6 Mars 2015
Pedagogen Park. Bild: Aspelin Ramm
Pedagogen Park.

Skandiamäklarna hyr 103 kvadratmeter intill Handelsbanken som nu anpassas efter den nya hyresgästens behov och önskemål.

– Det innebär att ännu en bransch etablerar sig i huset och bidrar till den mångfald som idag gör Pedagogen Park till en spännande och dynamisk mötesplats, säger Kristian Höglind, affärsutvecklare på Aspelin Ramm Fastigheter.

– Nu när vi har hyrt ut det mesta i Pedagogen Park ser man hur vår vision blivit verklighet. Vi ser att nätverk börjar formas mellan olika företag i huset och att de börjar göra affärer med varandra. Precis det vi ville när vi inledde det här projektet. Och med tanke på planerna att tillföra mellan 500 och 700 nya bostäder i Pedagogen Park är det ju naturligtvis perfekt att ha en lokal mäklare på plats redan när bygget startar.

För Skandiamäklarna är det just den lokala närvaron i Mölndal som gör att man nu öppnar ett nytt kontor i Pedagogen Park som komplement till kontoret i Mölnlycke.

– Det känns riktigt bra att flytta in i nya fräscha lokaler intill Handelsbanken i Mölndal. Vi hade letat lokaler ganska länge när vi upptäckte Pedagogen Park och det kändes helt rätt direkt. Mölndal är ju ett populärt område som växer tack vare närheten till Göteborg och den attraktiva prisnivån på bostäder jämfört med liknande boende lite längre västerut. Genom att finnas på plats lär vi känna området ordentligt och kan då på ett ännu bättre sätt hjälpa våra kunder och uppdragsgivare, säger Carl-Henrik Henrell, fastighetsmäklare på Skandiamäklarna.

Mölndals kraftiga tillväxt och omfattande nyproduktion av bostäder är en annan viktig orsak till beslutet att expandera.

– Att det redan nu byggs mycket bostäder i området bidrog naturligtvis till vårt beslut att våga satsa och öppna upp ett nytt kontor i Pedagogen Park. Att det ska byggas flera hundra nya bostäder i direkt anslutning till det nya kontoret är naturligtvis också väldigt positivt för oss. Det innebär att området utvecklas ytterligare och blir en spännande blandstad där människor kan både arbeta och bo. Perfekta förutsättningar för att leva ett gott och bekvämt liv.

Skandiamäklarna beräknar att flytta in i Pedagogen Park den 1 maj 2015. Från början arbetar två mäklare i det nya kontoret, men Carl-Henrik Henrell räknar med att växa snabbt.

– Jag har redan börjat rekrytera mäklare till kontoret i Pedagogen Park. Min förhoppning är att fördubbla personalstyrkan innan året är slut. Men viktigare än att vi hittar nya mäklare är det att vi hittar rätt fastighetsmäklare som vill utvecklas inom en ledande kedja som Skandiamäklarna.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige