Image

Sigtunahem köper Sätuna torg

Transaktioner Sigtunahem köper Sätuna torg av Christer Jansson för 30 miljoner kronor.
Publicerad den 4 April 2014
Sigtunahem köper Sätuna torg. Bild: Sigtunahem
Sigtunahem köper Sätuna torg.

Torget omfattar 2 776 kvadratmeter, varav 1 120 kvadratmeter är bostäder.

- Sätuna torg är ett mycket viktigt strategiskt utvecklingsområde i Märsta och Sigtuna kommun med stora potentialer att skapa attraktiva bostadsområden och mötesplatser, inte minst för pendlare. Också viktig som entré och komplement av den utveckling som pågår i Märsta centrum, säger Sigtunahems vd Kicki Björklund.

Sigtunahem äger och förvaltar sedan tidigare övriga fastigheter i anslutning till Sätuna torg, på södra sidan Stationsgatan. Ett kvarter som sträcker sig från Märsta station till korsningen Stationsgatan, Södergatan. Och upp längs Södergatan. På motsvarande sida ägs fastigheterna av HSB där utveckling av det offentliga rummet pågår för fullt.

- Vi är glada över förvärvet. Fastigheten Sätuna 3:179 med adress Stationsgatan 1a och 1b blir en viktig pusselbit för att skapa en helhetskänsla i området runt Sätuna torg tillsammans med övriga intressenter – Sigtuna kommun och HSB, som nyligen uppförde punkthuset om 15 våningsplan.

- Vår ambition är att utveckla området ytterligare och göra det än mer attraktivt för både boende, handel och service.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige