Image

SHH utvecklar bostäder i Kalmar

Bostäder SHH Bostad utvecklar tillsammans med NCC och Peab totalt 112 nya bostäder i Kalmar.
Publicerad den 26 September 2016
Villaområdet Lindsdal. Bild: 3d Nord
Villaområdet Lindsdal.

I villaområdet Lindsdal utanför Kalmar uppför NCC 36 bostadsrätter. Ordern från SHH Bostad är värd 45 miljoner kronor. 

– SHH erhöll markanvisningen för projektet så sent som i mars i år. Att vi redan nu kunnat byggstarta ett nästan slutsålt projekt är naturligtvis oerhört roligt. Ännu en gång visar vi marknaden att bostadsutveckling kan gå snabbt, säger Misha Moeremans d'Emaus, vd för SHH.

NCC Design Duo innebär att allt är planerat och förberett innan husen byggs, och husen uppförs på åtta månader. Det blir nio hus i två plan med fyra lägenheter i varje. Bostäderna består av treor och fyror om 66 respektive 81 kvadratmeter.

– Det känns roligt att för första gången få bygga det här beprövade konceptet i Kalmar. Alla bostäder som baseras på NCC Design har låg energianvändning, låga driftskostnader och låg klimatpåverkan. Konstruktionerna har en hög grad av standardisering vilket ger en effektiv byggprocess som sänker kostnaderna, säger Fredrik Dahlström, projektchef på NCC Building.

Byggstart skedde i augusti och inflyttning påbörjas i september 2017.

I Västra Djurängen i Kalmar utvecklar SHH i samarbete med Peab ytterligare ett bostadsprojekt. Projektet omfattar 55 bostadsrättslägenheter och 21 bostadsrättsradhus. SHH säljstartar nu flerbostadshusdelen genom BRF Hansagården, och räknar med en säljstart för radhusen senare i höst.

– Vi är glada över att vi fått möjligheten att etablera oss också i denna region och nu kan erbjuda attraktiva och prisvänliga bostäder även i Kalmar. Vi ser fram emot att utveckla fler bostadsprojekt i regionen framöver, säger Misha Moeremans d'Emaus.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige