Image

SHH och NREP byggstartar i Flemingsberg

Bostäder Peab PGS har nu påbörjat entreprenaden för 152 nya bostadsrätter i området Visättra Ängar i Flemingsberg, Huddinge kommun.
Publicerad den 5 Maj 2017

Projektet består av fyra sexvåningshus och ska uppföras i två etapper. Inflyttning i den första etappen beräknas kunna ske på senvåren 2019. Etapp två beräknas stå klar för inflyttning hösten 2019.

– SHH och Peab PGS byggstartar nu sitt femte gemensamma bostadsprojekt. Det känns kul att äntligen få igång produktionen, vi är glada över att få bygga fler hållbara hem i orter med bostadsbrist säger Fredrik Hermansson, chef produktion och förvaltning SHH Bostad.

– Det känns oerhört spännande att vi är igång. Tillsammans med SHHs goda erfarenhet och nätverk bildar vi ett starkt team och vi är väldigt glada att få vara med och utveckla Stockholm, som är i stort behov av denna typ av bostäder, säger Tobias Alsborger, Partner NREP.

– Vi tackar för förtroendet och är glada över att få tillföra bostäder till Huddinge kommun säger Jesper Strandberg, operativ chef Peab PGS.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige