Image

Sh bygg renoverar landets äldsta bibliotek

Bygg/Arkitektur Biblioteket Carolina Rediviva har använts för sitt ursprungliga ändamål i mer än 150 år. På begäran av Uppsala universitet har Sh bygg fått i uppdrag att omdisponera och förbättra byggnaden så att den är bättre anpassad för att möta dagens behov.
Publicerad den 14 Augusti 2017

Byggnaden uppfördes mellan åren 1819 och 1841 och har sedan dess fungerat som universitetsbibliotek.

Genom ombyggnaden ökar tillgängligheten för besökarna genom både fler arbetsplatser och gruppstudieplatser. Det blir också utökade möjligheter att använda biblioteket som mötesplats genom nya platser för såväl workshops som seminarier.

De delar av byggnaden som främst berörs är entréplan, plan tre och fyra. I anslutning till byggnaden, på baksidan, kommer även en ny, delvis nedsänkt, miljöstation att byggas. Man planerar också för en servering med syfte att erbjuda studenter, forskare och bibliotekspersonal möjligheter att äta serverad mat, men även medhavd sådan för uppvärmning. Också övriga besökare ska kunna besöka serveringen.

Av husets totala 18 100 kvadratmeter berörs ungefär 4500 kvadratmeter av projektet. Inför dessa arbeten har en förberedande entreprenad utförts där det mest av rivning och håltagning är gjort.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige