Image

Serneke och Järfälla kommun planerar ny stadsdel

Bygg/Arkitektur Kommunstyrelsen i Järfälla har beslutat att gå vidare i planerna att tillsammans med Serneke etablera en helt ny stadsdel i Veddesta. Förutom bostäder, skola, handel och hotell blir idrottsanläggningar, med bland annat en skidslinga inomhus, en central del i planerna.
Publicerad den 30 Maj 2017

Det markanvisningsavtal som Järfälla kommunstyrelse i går beslutade om ger Serneke ensamrätt att under tre år förhandla med kommunen om överlåtelse och exploatering av området. Kommunen och Serneke ska gemensamt ta fram en detaljplan.

I markanvisningsavtalet anges att parterna ska verka för att projektområdet planläggs för ny bebyggelse med bland annat bostäder, idrott, kontor, hotell, skola, handel och kultur. En skidslinga i inomhusmiljö ingår också i avsiktsförklaringen.

– Vi ser det som en självklarhet att tänka på folkhälsa, integration och utbildning i planeringen av bostäder och nya stadsdelar. Genom att bygga för motion och idrott i kombination med skolor, kultur och näringsverksamhet skapar vi förutsättningar för dessa aspekter. Det vill vi vara med och skapa här tillsammans med Järfälla kommun, säger Ola Serneke, vd för Serneke.

– Jag är glad att Serneke vill vara med och utveckla Järfälla med stadsmässighet och livskvalitet i ett av kommunens mest attraktiva lägen. Utöver nya bostäder och kommersiella lokaler tillförs något så unikt som en skidanläggning inomhus vilket kommer att bli en destination för besökare från hela Stockholmsregionen, säger Claes Thunblad (S), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Markområdet för den nya stadsdelen ligger på den västra sidan av E18 i anslutning till det nuvarande Veddesta Centrum och i direkt anslutning till den nyöppnade pendeltågsstationen och tunnelbanans framtida blå linje.

Projektet möjliggör en exploatering på mellan 90 000 och 150 000 kvadratmeter BTA (bruttoarea).

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige