Image

Serneke köper fjällanläggning

Transaktioner Serneke blir ägare till 40 procent av Fjätervålens fjällanläggning genom investering på tio miljoner kronor. Det beslutades på Fjätervålen AB:s årsstämma i helgen. En långsiktig förädling av anläggningen samt ett utbildningscentrum för bolagets anställda är Sernekes vision för satsningen.
Publicerad den 23 Januari 2018
Serneke köper del av Fjärtervålen. Bild: Tobbe Nilsson
Serneke köper del av Fjärtervålen.

– Vi ser att Fjätervålen är en riktigt fin skidort med många bra värden men som måste förädlas för att vara långsiktigt hållbar. En sådan förädling kostar tid, resurser och engagemang och det kan Serneke erbjuda, säger Ola Serneke, vd och koncernchef för Serneke Group.

– Vi är en växande koncern där vår personal är en viktig resurs att vårda. Vi ser en hållbar satsning på Fjätervålen som ett medel att kunna erbjuda fina möjligheter till rekreation för våra anställda. Vi har också en vision om att kunna skapa ett utbildningscentrum för Serneke-koncernens anställda här, fortsätter han.

Satsningarna Serneke vill göra i Fjätervålen kommer att planeras och beslutas tillsammans med anläggningens övriga ägare. Anläggningen, som drivs av Fjätervålen AB, ägs idag av cirka 400 personer, alla med anknytning till Fjätervålen och det finns cirka 250 privatägda stugorna i området.

– Vår ambition är inte att överexploatera området. Vi ser snarare en möjlighet att utveckla Fjätervålen till en riktigt bra rekreations- och utbildningsdestination och behålla mycket av den själ som redan finns i anläggningen, säger Ola Serneke.

– Vi är väldigt glada över samarbetet. Serneke Group arbetar efter en aktiv och sund profil. Det ligger helt i linje med vår egen ambition att skapa ett modernt och genuint skidområde. Att förädla varsamt med kvalité och upplevelse i fokus blir ett lyft för både gamla och nya gäster. Vår förhoppning är att Fjätervålen ska bli en åretruntdestination till glädje för många, säger Fredrik Litzén, vd, Fjätervålen AB.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige