Image
Serneke har köpt och tillträtt ytterligare en fastighet på Lindholmen på Hisingen. Därmed har en viktig pusselbit fallit på plats inför byggnationen av Nordens högsta hus, Karlatornet.
Serneke har köpt och tillträtt ytterligare en fastighet på Lindholmen på Hisingen. Därmed har en viktig pusselbit fallit på plats inför byggnationen av Nordens högsta hus, Karlatornet. Bild: Serneke

Serneke gör sista markköpet för Karlavagnsplatsen

Transaktioner Serneke har köpt och tillträtt ytterligare en fastighet på Lindholmen i Göteborg. Förvärvet av 5 360 kvadratmeter befintliga kontorslokaler, innebär att en viktig pusselbit fallit på plats inför byggnationen av Nordens högsta hus, Karlatornet.
Publicerad den 1 September 2015

I slutet på förra året förvärvade Serneke fastigheten och verksamheten Zinken Weland på Lindholmen. Förvärvet var avgörande för att kunna ställa om mark i området för byggnationen av skyskrapan Karlatornet och den nya stadsdelen kring Karlavagnsplatsen. Serneke har nu också köpt fastigheten Lindholmen 1:13, en yta varpå det i dagsläget finns kontor.

– Detta var det sista förvärvet vi behövde göra innan vi nu kan börja skapa en helhet i visionen om en äkta blandstad på Lindholmen, säger Ola Serneke, vd Serneke Group och initiativtagare till Karlatornet.

Marken är en del i den nya detaljplanen som görs kring Karlatornet. I Sernekes regi kommer det totalt att uppföras cirka 2000 lägenheter samt mer än 100 000 kvadratmeter kommersiella lokaler. Byggnationen kommer vara en vägvisare för hur en äkta blandstad skapas med hög densitet, men med prunkande trädgårdar på tak i olika nivåer och med livfulla ytor i markplan.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige