Image

Serneke fortsätter bygga i Halmstad

Bygg/Arkitektur Serneke Bygg ska bygga 183 lägenheter i Kvarteret Järnmalmen på Nissastrand i Halmstad. Kontrakt har tecknats med Halmstads Fastighets AB om en totalentreprenad värd omkring 240 miljoner kronor.
Publicerad den 4 Oktober 2017
Kvarteret Järnmalmen. Bild: Serneke Bygg
Kvarteret Järnmalmen.

Kvarteret Järnmalmen är det sista kvarteret som färdigställs på Nissastrand-området i Halmstad. Av de 183 hyresrätterna som Serneke ska bygga i Kvarteret Järnmalmen kommer en del att fungera som seniorboende. Utöver lägenheterna ska även ett underjordiskt garage byggas.

– Jag tycker det är oerhört glädjande att samarbetet mellan HFAB och Serneke fortsätter att utvecklas. Det är viktigt med kontinuitet för att kunna leverera kostnadseffektiva bostäder till allmännyttan. Vi ser detta avtal som ytterligare en bekräftelse på att vårt arbetssätt uppskattas och är en framgångsfaktor, säger Daniel Åstenius, vd på Serneke Bygg.

– Det råder stor bostadsbrist i Halmstad och nyproduktion är viktig för att öka utbudet av lägenheter och därigenom bidra till fortsatt tillväxt för staden, säger Marie Thelander Dellhag, vd på Halmstads Fastighets AB.

Projektering av Kvarteret Järnmalmen startar under hösten och byggstart är planerad till första kvartalet 2018, under förutsättning att bygglov beviljas. Kvarteret förväntas stå färdigt under 2020.

Serneke är sedan tidigare igång med två ytterligare bostadsprojekt i Halmstad, 72 hyreslägenheter i Kvarteret Krusbäret samt 179 hyreslägenheter i Kvarteret Borgen, det senare även det för HFAB.

Ordervärdet på omkring 240 miljoner kronor inkluderas i orderingången för fjärde kvartalet 2017.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige