Image

Serneke bygger Regionens Hus i Skövde

Bygg/Arkitektur Serneke får uppdraget att bygga ett Regionens Hus i Skövde. Projektet består inte bara i att uppföra byggnaden, utan även i att äga och förvalta fastigheten.
Publicerad den 25 Mars 2015
Det blir Serneke som kommer att bygga Regionens Hus i Skövde. Bild: Abako Arkitektkontor
Det blir Serneke som kommer att bygga Regionens Hus i Skövde.

I juni förra året togs beslut om att bygga ett nytt Regionens Hus i Skövde. Serneke har blivit tilldelade projektet och ska därmed bygga i ett av Skövdes mest attraktiva lägen.

Serneke tog tillsammans med Abako Arkitektkontor fram det vinnande förslaget i upphandlingen om nya Regionens Hus i Skövde.

- Detta är ett hus jag gärna vill jobba i. Den öppna planlösningen och volymen är väldigt trevlig, säger Bengt Säterskog, administrativ direktör i Västra Götalandsregionen.

I dag finns cirka 350 personer som arbetar med regionfrågor utspridda i Skövde, men i och med det nya Regionens Hus ska de nu samlas på en och samma plats. Byggnaden ska bland annat rymma 360 arbetsplatser, reception, mötesrum och gemensamma ytor. Den totala volymen är ännu inte fastställd.

- Vi är väldigt nöjda att ha blivit tilldelade detta projekt. Att skapa en god samverkan mellan olika funktioner och lokaler tycker vi är riktigt spännande. Vi har redan i anbudsskedet lagt ner oerhört mycket tid och kraft på att rita en bra produkt från början. Vi har optimerat kostnader för produktion samt skapat en yteffektiv planlösning som ger kunden god utnyttjandegrad - vi ville verkligen göra detta prestigfyllda projekt, säger Ola Serneke, vd för Serneke.

Regionens Hus ska byggas på Modeparkeringen i centrala Skövde, nära både resecentrum, högskolan och Gothia Science Park. Byggstart beräknas ske till 2017 och huset planeras stå klart till hösten 2018.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige