Image

Serneke bygger i Trollhättan

Bygg/Arkitektur På uppdrag av AB Eidar ska Serneke bygga 177 hyresrätter i kvarteret Mars i Trollhättan. Projektet är en totalentreprenad och är värt cirka 320 miljoner kronor.
Publicerad den 1 Juni 2016
Serneke bygger 177 hyresrätter i Trollhättan. Serneke bygger 177 hyresrätter i Trollhättan.

Kvarteret Mars, som för närvarande utgörs av en parkeringsplats, är beläget i norra delarna av centrala Trollhättan. I området nära resecentrum ska Serneke bygga 177 Svanenmärkta hyresrätter varav fyra lamellhus och ett högt punkthus om 17 våningar. I projektet ingår även ett parkeringsgarage och centrumfunktioner så som handel, kontor och restauranger.

- Eidar är en viktig kund för oss och det här är ett spännande och annorlunda projekt i vår region. Nu bygger vi inte bara höghus i Göteborg utan även i Trollhättan. Vi ser fram emot byggstart, säger Christer Larsson, arbetschef på Serneke.

- Projektet är viktigt för Trollhättan på flera sätt. Det viktigaste är att vi behöver bygga bort bostadsbristen i staden. Men det blir också en symbolisk och faktiskt port in till Trollhättan från resecentrum, säger Urban Blom, vd för AB Eidar, Trollhättans Bostads­bolag.

Kvarteret byggs för att bli Svanenmärkt och kommer att vara de första flerfamiljshusen i staden som får märkningen. Markarbetena börjar redan i juni. Det officiella spadtaget sker under Trollhättans 100-årskalas den 20 augusti. I december 2018 ska lägenheterna vara klara för inflyttning.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige