Image

Serneke bygger 125 lägenheter åt HSB Göteborg

Bygg/Arkitektur Serneke har slutit ett entreprenadavtal med HSB om att bygga tio hus med sammanlagt 125 bostadsrättslägenheter vid Torpagatan i Björkekärr. Kontraktet är värt omkring 275 miljoner kronor. 
Publicerad den 24 November 2017
Brf Torpaterrassen. Bild: Serneke
Brf Torpaterrassen.

– Att få möjlighet att utveckla dessa spännande bostäder i en av de mest attraktiva delarna av Göteborg tillsammans med HSB är väldigt roligt. Vi har haft flera lyckosamma projekt ihop med HSB och vi ser fram emot att fortsätta på samma spår, säger Johan Sjöberg, arbetschef på Serneke Bygg.

De 125 bostadsrättslägenheter som HSB planerar att bygga har 2 - 5 rum och kök och är fördelade på tio låga hus.

– Detta är ett efterlängtat projekt bland HSB:s bosparande medlemmar. Husen kommer att klättra nedför backen och integreras med naturen, både i utformning och färgskalor. Vi på HSB är övertygade om att Torparterrassen kommer att få ett varmt mottagande, säger Ida Sundstedt, chef Nyproduktion på HSB Göteborg.

Serneke och HSB har nu undertecknat kontrakt om en totalentreprenad med en ordersumma om cirka 275 miljoner kronor. Ordersumman inkluderas i orderingången för fjärde kvartalet 2017.  Bygglov är beviljat och försäljning av lägenheterna pågår. Planerad byggstart är i början av december 2017. 

Brf Torpaterrassen ska enligt planen vara klart för inflyttning under tredje kvartalet 2020.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att köpa rättigheterna till bandet Kiss hela musikkatalog. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige