Image

Serafim köper småhustomter i Ursvik av Bonava

Transaktioner Bonava säljer mark med byggrätter till ett värde av 50,4 miljoner kronor till Serafim Fastigheter AB. Marken som kommer att bebyggas med småhus, ligger i Stora Ursvik, etapp 3, Sundbybergs Stad, Stockholm.
Publicerad den 1 Juli 2016

När Stora Ursvik står färdigt, om ett antal år, kommer det vara hem för mer än 15 000 personer. Det blir ett område med småstadskänsla och mysiga kvarter för boende och arbete som förenar trivsel och trygghet med livskvalitet för alla åldrar.

- Förvärvet av byggrätterna i Ursvik ligger helt i linje med vår strategi att utveckla attraktiva bostäder i Stockholm med omnejd. Fastigheternas läge är mycket bra i området och vi är glada över att göra affär med en sådan stabil part som Bonava, säger Rickard Jacobsson, vice vd för Serafim Fastigheter, en fastighetsutvecklare med fokus på Stockholmsregionen.

- Vi är glada för att få in ytterligare en aktör så att vi snabbare kan erbjuda fler bostäder med olika upplåtelseformer i det här fina bostadsområdet. Det är glädjande att kunna bidra till den fortsatta utvecklingen av Stora Ursvik, säger Fredrik Hemborg, vd för Bonava Sverige.

Affären kommer att ha en positiv påverkan på resultatet och resultatavräknas i Bonava Sverige under fjärde kvartalet 2016.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige