Image

Sefa flyttar till anrika Sjöbefälsskolan

Uthyrning Sefa köpte gamla Sjöbefälsskolan i Göteborg för ungefär ett år sedan. Nu flyttar bolaget sitt eget kontor till fastigheten.
Publicerad den 11 April 2014
Ola Serneke och havsguden Neptunus i Sjöbefälsskolan i Göteborg. Bild: Nicklas Tollesson
Ola Serneke och havsguden Neptunus i Sjöbefälsskolan i Göteborg.

När Sefa köpte den drygt 9 000 kvadratmeter stora fastigheten av Niam förde bolaget långt gångna förhandlingar med en hyresgäst som skulle hyra hela fastigheten.

- Det var tänkt att hyra ut hela fastigheten till en internationell skola, men det föll på mållinjen tyvärr. Men vi räknade på ett worst case-scenario, som innebar att den affären skulle gå i stöpet, och vi kunde räkna hem affären ändå. Vi räknade med att kunna hyra ut lokalerna ganska snabbt, det är ett fantastiskt läge och hyresmarknaden i Göteborg är stark, säger Ola Serneke.

Tidigare har Vinngroup tecknat kontrakt om 3 150 kvadratmeter och Sefa tar nu själva cirka 3 000 kvadratmeter i den gamla delen av Sjöbefälsskolan.

- Vi kommer att använda vårt gamla kontor på Lindholmen som projektkontor under tiden som vi bygger det 201 meter höga Karlavagnstornet. Vi samlar vår verksamhet här och räknar med att flytta in här vid årsskiftet 2014/2015, och att vi påbörjar tornet vid årsskiftet 2015/2016.

- Tidigare har vi alltid vuxit ur våra kontor. I nuläget är det 150 personer som ska in här, och det finns utrymme att växa ytterligare.

Sefa utvecklar fastigheten tillsammans med Adapta fastigheter, som Sefa även utvecklar andra fastigheter med.

- Per Törnqvist på Adapta fastigheter och jag har en mycket bra gemensam syn på utveckling av fastigheter och kompletterar varandra bra med hänsyn till erfarenhet och utveckling, säger Ola Serneke.

Delar av Sjöbefälsskolan är q-märkta, som entrén och receptionen, i vilken havsguden Neptunus sitter och vakar. Den kanske mest speciella detaljen i fastigheten är tidskulan som i över 150 år har markerat tiden för göteborgarna.

- Den fungerar fortfarande, men tiden är inte helt rätt. Vi får justera det, säger Ola Serneke.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige