Image

Sefa blir Serneke

Bolag Sefa byter namn, som ett led i en stor internationell expansion. Det nya namnet blir – Serneke. - Ett unikt namn på ett unikt företag, säger Ola Serneke till Fastighetssverige.
Publicerad den 2 Maj 2014
Ola Serneke. Bild: Serneke
Ola Serneke.

Bolaget planerar för en större internationell expansion. Ola Serneke nämner flera europeiska länder, Mellanöstern och USA.

- Vi har vuxit snabbt i Sverige och vårt koncept kan säkert fungera på andra marknader också, säger Ola Serneke.

- Vi ska också öppna i Stockholm inom kort, och där finns ju redan Sefab, Sefabgruppen och Sefa Elteknik. I Norge finns ett Sefa som säljer badkläder. Sefa Group i USA håller på med ungefär samma saker som vi. Serneke blir ett unikt namn på ett unikt företag. Det är rätt tillfälle att byta namn nu när vi står inför nästa steg – under 2015 planerar vi både börsintroduktion och en internationell expansion.

Varifrån kommer namnet Serneke?
- Min pappa hette Persson och min mamma hade ett estniskt namn, Suurkusk. De använde bokstäverna i sina gamla namn och konstruerade ett nytt.

Men det är inte Ola Serneke själv som har kommit med förslaget till det nya namnet. Det har kommit från marknadsavdelningen, delar av ledningen och kommunikationskonsulter.

– Nej, jag var skeptisk till en början men nu är jag fullt övertygad om att det ligger helt i linje med vår vision, säger Ola Serneke.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige