Image

SEB:s Per Lindblad blir vd på Landshypotek Bank

Karriär Per Lindblad blir ny vd för Landshypotek Bank. Han kommer närmast från SEB och tillträder som vd senast den 1 februari.
Publicerad den 19 Oktober 2017
Per Lindblad. Bild: SEB
Per Lindblad.

Per Lindblad lämnar SEB där han varit ansvarig för segmentet Fastigheter. Han har varit verksam inom finansiering av fastigheter i över 20 år, och haft olika positioner inom och utanför SEB. Därutöver har han innehaft olika roller såsom CFO på ett fastighetsbolag och som investerare inom private equity.

Landshypotek Bank har en drygt 180-årig historia som jord- och skogsbrukarnas bank, men är i snabb utveckling till att bli en bredare bank. Banken har öppnat för sparande för alla och introducerar sig nu även som bolånebank för husägare.

– Styrelsen är glad att rekrytera Per som ny VD. Per är i grunden agronom och har sedan barnsben levt med näringen. Hans långa erfarenhet från fastigheter och bank är en utmärkt grund för att leda vår bank framöver, säger Henrik Toll, styrelseordförande för Landshypotek Bank.

– Jag har jobbat med utveckling av bank och fastigheter i hela mitt yrkesliv och har samtidigt bakgrund och intresse inom jord och skog. Landshypotek Bank är i en spännande utvecklingsresa och det ska bli kul att leda en av Sveriges största nischbanker i nästa steg i utvecklingen, säger Per Lindblad, tillträdande vd på Landshypotek Bank.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att köpa rättigheterna till bandet Kiss hela musikkatalog. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige