Image

Scheiwiller Svensson storrekryterar

Bolag Scheiwiller Svensson Arkitektkontor fortsätter att växa. Inför 2017 utökar kontoret sin kompetensbas med ytterligare tio medarbetare. En långsiktig strategi för att stärka kontorets kompetens inför framtiden.
Publicerad den 18 Januari 2017
Scheiwiller Svensson storrekryterar. Bild: Scheiwiller Svensson
Scheiwiller Svensson storrekryterar.

Den senaste att ansluta sig till kontoret är arkitekt Jonas Wahlberg. Han kommer närmast från Bentley Systems där han arbetat som BIM Application Manager. En ovärderlig kompetens för Scheiwiller Svensson som nu befäster sin ledande roll inom BIM på marknaden.

– Samtliga projekt som rullar på vårt kontor körs med BIM. Det hjälper oss att hålla koll på alltifrån byggnadsdelar till oförutsedda kostnaderna. Nästa steg är att få fastighetsägarna att förstå vad BIM kan göra för dem i förvaltningsskedet. Här finns mycket att lära ut och pengar att spara, Pelle Öhlin, BIM-ansvarig på kontoret.

Utöver Jonas Wahlberg plockar Schweiwiller Svensson in Luisa Gomes, arkitekt, Dario Pompili, arkitekt, Pontus Lommered, arkitekt, Gustav Svärdh, arkitekt, Yuliya Grebyonkina, arkitekt, Niju Nair, arkitekt, Ulf Edgren, arkitekt, Tove Ekström, arkitekt, Barbara Gensler, praktikant.

Scheiwiller Svensson expansion är en medveten strategi för att stärka kompetensen inom kontorets affärsområden.

– Många av våra projekt i dag handlar om att bygga stad. Detta ställer stora krav och en djuplodande förståelse för stadens mekanismer. Det är först när villkorskopplar våra affärsområden; kontor, bostad, retail och leisure och får dem att samverka som vi uppnår synergier och ett fungerande samhälle har chans att ta form, säger bolagets vd Ari Leinonen.

–Vi är stora nog för att ta oss an det komplexa men samtidigt små nog för att se och bry oss om det lilla.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige