Image

SBAB fokuserar på kärnverksamheten

Bolag SBAB:s styrelse har antagit en ny strategi för att fokusera och satsa på kärnverksamheten bolån och bostadsfinansiering.
Publicerad den 1 September 2014

Bolånemarknaden präglas av allt hårdare konkurrens och det är en utmaning för nischaktörer som SBAB att vinna marknadsandelar. Samtidigt har regelkraven för bankprodukter ökat. Mot bakgrund av detta har en strategiöversyn genomförts som pekar på potentialen i SBAB:s bolåneaffär givet genomförande av effektiviseringar och ökat fokus på bolåneerbjudandet, kundkommunikation och försäljning.

SBAB har därför beslutat att lägga breddningen av produktutbudet åt sidan och fokusera på att stärka bolåneerbjudandet och skapa tillväxt inom bostadsfinansiering till privatpersoner, fastighetsbolag och bostadsrättsföreningar. SBAB:s inlåningserbjudande fortsätter att vara en viktig del av affären.

- SBAB har en fantastisk position med ett starkt varumärke och många nöjda kunder. Vi kommer nu att arbeta fokuserat för att ytterligare stärka vårt kunderbjudande och få många fler nöjda kunder. Jag ser fram emot att utveckla SBAB i den riktningen, säger Klas Danielsson, vd på SBAB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige