Savills storsatsar i västra Sverige

Bolag Savills börjar med förvaltnings- och projektledning i Göteborg/västra Sverige och breddar därmed sitt utbud kraftigt.
- Vi har på två år fördubblat personalstyrkan och tjänsteutbudet i Göteborg/västra Sverige, säger Anders Nyström, vd och koncernchef för Savills.Savills vill finnas där de ser en gynnsam marknad, alltså där tillgång möts av efterfrågan. Detta har man hittat i Göteborg, och resten av västra Sverige, där det inom det närmaste tio till 15 åren kommer att byggas enormt mycket.

– Nu ska allt byggas, hyras ut, värderas, förvaltas och merparten också säljas. Det innebär att behovet av våra tjänster kommer att vara stort – därför rekryterar vi just nu inom samtliga affärsområden, säger Anders Nyström.

I lagd affärsplan ligger att Savills ska ha ett fullservicekoncept på plats i Göteborg motsvarande det man har i Stockholm och så småningom även vill få på plats i Malmö. På Savills ser man stor potential på marknaden i västra Sverige, och de har redan vunnit stora marknadsandelar med de nuvarande tjänsterna köp- och säljrådgivning, värdering och uthyrning. Efter att ha verkat i regionen i två år har de nu valt att fördubbla tjänsteutbudet och lägga till förvaltnings- och projektledning.

– Savills är globalt sett en av världens största fastighetsrådgivare. På de marknader där vi befinner oss vill vi ha en stark lokal närvaro och kunna erbjuda våra kunder en komplett och kvalificerad fastighetsrådgivning, således även inom förvaltning och (bygg-)projektledning, säger Anders Nyström.

Är målet en nationell täckning? Varför i så fall?

– Flera av våra medarbetare är vana vid att resa kors och tvärs över landet. Förra året bedrev vi exempelvis projekt på 16 olika orter i Sverige. Merparten var visserligen i Stor-Stockholm men också på många orter i södra och mellersta Sverige. Så i någon mening har vi redan en nationell täckning, säger Anders Nyström, och fortsätter:

– Vi tror att marknaden helst köper tjänster lokalt och vill därför kunna erbjuda just det. Men som marknaden är nu är det otroligt svårt att hitta rätt i rekryteringen, så en region i taget och just nu extra stort fokus på Göteborg/västra Sverige.

Vad kan ni på Savills bidra med för kunderna inom era nya affärsområden?

– Vi tror att vår syn på projekt skiljer sig från andra genom att vi jobbar väldigt nära fastighetsägaren och ständigt utvecklar våra täta och goda relationer. Våra medarbetare besitter en enorm bredd och har som utgångspunkt att se till det fastighetsekonomiska framför det enskilda objektets kostnader. Vi betraktar till exempel inte en ventilationsombyggnad som ett enskilt projekt utan vill se den som en del av ett större sammanhang. Tänk stenhuggaren som hugger ut en sten versus stenhuggaren som är med och bygger katedralen ..., säger Anders Nyström.

Göteborgskontoret leds i dag av Nils Åke Rydqvist.

– På kontoret har vi ett tajt gäng med engagerade, kompetenta och motiverade medarbetare där alla tillsammans vill, stimuleras och har energi för att bygga upp verksamheten, säger han.

I dag är de nio personer på Göteborgskontoret. Tanken är att vara ungefär lika många som arbetar inom respektive affärsområde, vilket innebär att de så snart det går ska vara tre till fem personer inom respektive affär. Robin Skantze, ansvarig för Savills projektverksamhet i regionen, har exempelvis en målsättning att inom ett år vara fyra personer i teamet. Inom förvaltning har Savills rekryterat Carl-Johan Petersson med ansvar för internationella kunder med fastigheter i regionen, Union Investment och Kildare partners. I takt med att Savills vinner flera uppdrag kommer man att ta in flera förvaltare.

Anders Nyström, vd och koncernchef på Savills i Sverige och Nils Åke Rydqvist, regionchef på Savills i Göteborg/västra Sverige.


Om Savills

Savills är ett av världens ledande fastighetsrådgivningsföretag med 30 000 anställda i över 700 kontor spridda på mer än 60 länder runt om i världen. Savills i Sverige tillhandahåller bred expertis till både lokala och internationella kunder. Vi erbjuder rådgivning inom fastighetstransaktioner, corporate finance, värdering, analys och due diligence, uthyrning, fastighetsförvaltning och projektledning.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se


ÄmnenSkicka denna artikel till e-post
Skriv ut/PDF


Kommentera

När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.


Mer från Fastighetssverige

Så snärjde Wästbygg Åsa Henninge

Karriär Åsa Henninge lämnar NAI Svefa efter 17 år och blir vd för Wästbygg Projektuveckling. För Fastighetssverige förklarar hon vad som fick henne att slutligen ta steget – och varför hon tackat nej till andra förfrågningar. ”Hade tröttnat om jag gick till ett förvaltningsbolag”.

Åsa Henninge lämnar NAI Svefa för vd-tjänst

Karriär Åsa Henninge, analyschef på NAI Svefa, går vidare och blir vd för Wästbygg Projektutveckling.


Lokalmarknadsdagen
Stefan Attefall och Lennart Weiss kommer till Lokalmarknadsdagen i Göteborg den 16 januari.

Hur kan branschen påverka politiken?

Lokalmarknadsdagen januari När Lokalmarknadsdagen hålls i Göteborg i januari är det åtta månader kvar till valet. Den förre bostadsministern Stefan Attefall och Veidekkes S-märkte Lennart Weiss kommer till seminariet för att diskutera bostadspolitik och branschens möjligheter att påverka politiken.


Partnertext

En digital förvaltningsframtid

Bolag På Novi är VR-glasögonen en del av vardagen. - Vi startade upp mitt i digitaliseringstrenden, vilket ger oss ett försprång. Vi har ingen ryggsäck av gamla rutiner och arbetssätt som behöver bytas ut, säger Susanne Wallsten, ansvarig för system- och verksamhetsutveckling på Novi Real Estate.
Annons Image

Här är Castellums framtidssatsning

Bolag Castellum satsar på att bli branschledare inom digitalisering. Mattias Nyström, bolagets Chief Digital Officer, ger Fastighetssveriges läsare en hint om hur det ska gå till. ”Alla får ett A-läge”.


Lista: De har växt mest på sociala medier

Bolag För exakt ett år sedan kartlade Fastighetssverige samtliga noterade bygg-, fastighets- och bostadsbolag. Nu har vi uppdaterat listan – och kan konstatera att jättarna växer sig allt starkare.


SBB köper 15 000 kvadratmeter i Norge

Transaktioner Samhällsbyggnadsbolaget köper det norska bolaget Offentlige Bygg med tre fastigheter, i Drammen, Sarpsborg och Arendal, omfattande 15 000 kvadratmeter.


Serneke: ”Jag är inte orolig”

Bostäder | PLAY Serneke Groups vd om den skakiga bostadsmarknaden, Karlatornet och medias påverkan på marknaden.


Regeringen ger byggbonus till 199 kommuner

Sverige 199 av landets 290 kommuner får del av regeringens byggbonus. Boverket meddelade den 20 november vilka kommuner som har beviljats regeringens byggbonus på 1,8 miljarder kronor. I kommunerna har 73 372 bostäder getts startbesked under perioden 31 juli 2016 till 1 augusti 2017.


Nordika i flera uthyrningar i Partille

Uthyrning Nordika hyr ut 6 000 kvadratmeter till Leos Lekland och Fysiken (Klätterlabbet) i Partille.


Vasakronan: Stor efterfrågan och stigande hyror

Bolag Vasakronans hyresintäkter ökar i ett jämförbart bestånd med fem procent jämfört med motsvarande period förra året. Bolagets fastighetsvärde är i Q3-rapporten uppe i 123 miljarder kronor.


Catenas planer i Logistic Park Nässjö.

Catena planerar 14 000 kvadratmeter logistik i Nässjö

Bygg/Arkitektur Under 2016 uppförde Catena en fastighet på 9 000 kvadratmeter i Logistic Park Nässjö. Nu vill man bygga en till fastighet på 14 000 kvadratmeter.


Midroc byggstartar The Edge

Bygg/Arkitektur Midroc fortsätter sin satsning i Hyllie genom byggstarten av kontorsbyggnaden The Edge. IT-företaget Addpro blir hyresgäst på de två översta våningsplanen, och inflyttning sker i slutet av 2019.


165 badrum felbyggda på NKS

Juridik Enligt SvD har bakfall konstaterats på 165 badrum på Nya Karolinska – att åtgärda felen beräknas kosta Skanska 100 000 kronor per rum.


Diös hyr ut lokaler till E-hälsocentrum i Östersund

Uthyrning I kvarteret Läkaren i Östersund och har Diös, tillsammans med Region Jämtland Härjedalen, under året utvecklat lokalerna för att möjliggöra en kreativ arbetsmiljö med flexibla arbetsplatser i ett samarbete mellan privata företag och offentlig verksamhet i E-hälsocentrum.


Sweco vinner pris för Göteborgsprojekt

Bolag Swecos kulturhus Kulturkorgen i Göteborg tog hem vinsten i sin kategori på World Architecture Festival i Berlin.


MVB gör skola av kontor

Bygg/Arkitektur För att ge plats till fler elever, har Stockholm stad gett byggföretaget MVB i uppdrag att omvandla anrika Kvarteret Spelbomskan 13 från kontor till högstadieskola.


Bonava säljer 71 lägenheter i Berlin

Transaktioner Bonava säljer ett hyresprojekt i Berlin till det kommunala bostadsföretaget Gewobag. Det är det första projektet som säljs till Gewobag och består av 71 hyreslägenheter och fyra kommersiella lokaler. Försäljningspriset uppgår till cirka 120 miljoner kronor.


Forum rekryterar två

Bolag Forum Fastighetsekonomi har anställt Filippa Lundahl Wibelius och Madelene Gustafsson. De är placerade i Göteborg från hösten 2017.


Scandics signaturhotell byggs till

Bygg/Arkitektur Den 1 september öppnade Downtown Camper by Scandic på Brunkebergstog i Stockholm. Vid årsskiftet öppnar hotellets wellnessavdelning The Nest på ett nytt våningsplan.


”De har inte levt upp till avtalet”

Transaktioner För två veckor sedan tvärnitade Tobin Properties gällande en 225-miljonersaffär i Uppsala. Nu har säljande Region Uppsala fått nog, och för Fastighetssverige berättar förvaltningsdirektören Thomas Thunblom varför man bryter affären och man behåller handpenningen om 22 miljoner. ”Får se om vi säljer”.

Därför kliver Sagax in i Tobin

Ekonomi/Finansiering Fram tills i går hade Tobins aktie rasat nästan 70 procent under 2017. Men så fort Sagax klev in och förvärvade drygt fem procent av bolaget, steg aktien närmare 15 procent. För Fastighetssverige förklarar David Mindus, vd på Sagax, bakgrunden till placeringen. ”Kan bli väldigt bra”.


Fastighetsmarknadsdagen Östergötland
Den 1 februari nästa år arrangeras Fastighetsmarknadsdagen Östergötland för sjätte gången.
Seminariet, som arrangeras vartannat år i Norrköping och Linköping, hålls denna gång i Värmekyrkan på Louis De Geer i Norrköping.

Branschen i Östergötland möts den 1 februari

Fastighetsmarknadsdagen Östergötland Gör en bock i almanackan den 1 februari 2018. Då arrangeras Branschens mötesplats i Östergötland.Fastighetssverige.se använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att använda Fastighetssverige.se godkänner du vår användning av cookies.