Savills storsatsar i västra Sverige

Bolag Savills börjar med förvaltnings- och projektledning i Göteborg/västra Sverige och breddar därmed sitt utbud kraftigt.
- Vi har på två år fördubblat personalstyrkan och tjänsteutbudet i Göteborg/västra Sverige, säger Anders Nyström, vd och koncernchef för Savills.Savills vill finnas där de ser en gynnsam marknad, alltså där tillgång möts av efterfrågan. Detta har man hittat i Göteborg, och resten av västra Sverige, där det inom det närmaste tio till 15 åren kommer att byggas enormt mycket.

– Nu ska allt byggas, hyras ut, värderas, förvaltas och merparten också säljas. Det innebär att behovet av våra tjänster kommer att vara stort – därför rekryterar vi just nu inom samtliga affärsområden, säger Anders Nyström.

I lagd affärsplan ligger att Savills ska ha ett fullservicekoncept på plats i Göteborg motsvarande det man har i Stockholm och så småningom även vill få på plats i Malmö. På Savills ser man stor potential på marknaden i västra Sverige, och de har redan vunnit stora marknadsandelar med de nuvarande tjänsterna köp- och säljrådgivning, värdering och uthyrning. Efter att ha verkat i regionen i två år har de nu valt att fördubbla tjänsteutbudet och lägga till förvaltnings- och projektledning.

– Savills är globalt sett en av världens största fastighetsrådgivare. På de marknader där vi befinner oss vill vi ha en stark lokal närvaro och kunna erbjuda våra kunder en komplett och kvalificerad fastighetsrådgivning, således även inom förvaltning och (bygg-)projektledning, säger Anders Nyström.

Är målet en nationell täckning? Varför i så fall?

– Flera av våra medarbetare är vana vid att resa kors och tvärs över landet. Förra året bedrev vi exempelvis projekt på 16 olika orter i Sverige. Merparten var visserligen i Stor-Stockholm men också på många orter i södra och mellersta Sverige. Så i någon mening har vi redan en nationell täckning, säger Anders Nyström, och fortsätter:

– Vi tror att marknaden helst köper tjänster lokalt och vill därför kunna erbjuda just det. Men som marknaden är nu är det otroligt svårt att hitta rätt i rekryteringen, så en region i taget och just nu extra stort fokus på Göteborg/västra Sverige.

Vad kan ni på Savills bidra med för kunderna inom era nya affärsområden?

– Vi tror att vår syn på projekt skiljer sig från andra genom att vi jobbar väldigt nära fastighetsägaren och ständigt utvecklar våra täta och goda relationer. Våra medarbetare besitter en enorm bredd och har som utgångspunkt att se till det fastighetsekonomiska framför det enskilda objektets kostnader. Vi betraktar till exempel inte en ventilationsombyggnad som ett enskilt projekt utan vill se den som en del av ett större sammanhang. Tänk stenhuggaren som hugger ut en sten versus stenhuggaren som är med och bygger katedralen ..., säger Anders Nyström.

Göteborgskontoret leds i dag av Nils Åke Rydqvist.

– På kontoret har vi ett tajt gäng med engagerade, kompetenta och motiverade medarbetare där alla tillsammans vill, stimuleras och har energi för att bygga upp verksamheten, säger han.

I dag är de nio personer på Göteborgskontoret. Tanken är att vara ungefär lika många som arbetar inom respektive affärsområde, vilket innebär att de så snart det går ska vara tre till fem personer inom respektive affär. Robin Skantze, ansvarig för Savills projektverksamhet i regionen, har exempelvis en målsättning att inom ett år vara fyra personer i teamet. Inom förvaltning har Savills rekryterat Carl-Johan Petersson med ansvar för internationella kunder med fastigheter i regionen, Union Investment och Kildare partners. I takt med att Savills vinner flera uppdrag kommer man att ta in flera förvaltare.

Anders Nyström, vd och koncernchef på Savills i Sverige och Nils Åke Rydqvist, regionchef på Savills i Göteborg/västra Sverige.


Om Savills

Savills är ett av världens ledande fastighetsrådgivningsföretag med 30 000 anställda i över 700 kontor spridda på mer än 60 länder runt om i världen. Savills i Sverige tillhandahåller bred expertis till både lokala och internationella kunder. Vi erbjuder rådgivning inom fastighetstransaktioner, corporate finance, värdering, analys och due diligence, uthyrning, fastighetsförvaltning och projektledning.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se


ÄmnenSkicka denna artikel till e-post
Skriv ut/PDF


Kommentera

När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.


Mer från Fastighetssverige

Beslut om Stureplan läggs på is – kan skjutas upp ett halvår

Bygg/Arkitektur Beslut gällande planerna för de omfattande ombyggnationerna vid Stureplan läggs på is. Och nu kan det dröja ända tills nästa sommar innan något händer. ”En seger för demokratin”.


"Man måste våga göra fel"

Fredagsprofilen Vem i branschen tar Newsecs Max Barclay helst ett glas med? Vilken affär ångrar han att han backade ur? Och vilka andra företagsledare inspirerar honom? Det och mycket mer berättar han i den nya artikelserien Fredagsprofilen.


Partnertext

Att bygga med CM har många fördelar

Bygg/Arkitektur Rätt pris, större flexibilitet och kortare byggtid. Lär dig mer om vad du tjänar på projektledning med hjälp av Construction Management, ett område där Forsen är främst i Sverige. – Vi är 100 procent på kundens sida, säger Håkan Undin, Senior partner och KAM på Forsen.
Annons Image
Image
Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering Göteborg

Inspiration - det appstyrda boendet

Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering Göteborg I Inspiration Rosendal sköter de 344 lägenhetsinnehavarna sitt boende – allt ifrån koll på el- och vattenförbrukning till festinbjudningar – via TMPL-appen.
På Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering Göteborg presenteras det inspirerande konceptet som knyter samman grannar, näringsidkare och fastighetsbolag.


Heimstaden köper för över tre miljarder

Transaktioner Heimstaden finns sedan tidigare i Storköpenhamn. Nu gör bolaget ett storförvärv som omfattar flera andra delar av Danmark.


De gör upp om Kasper Salin-priset

Sverige De fyra finalisterna till årets Kasper Salin-pris har presenterats. De är samtliga hus som skapar mervärde i sin omgivning, antingen en ny eller förbättrad funktion eller startskott för nya stadsdelar. Förutom det präglas de nominerade husen av hög kvalitet i idé och utförande.


Koncernledningens mål: bli bäst på marknaden

Bolag Einar Mattssons koncernchef Stefan Ränk berättar om de högt satta målen för det nya förvaltningsbolaget: ”Folk ska fråga sig om de vill fortsätta som innan, eller lämna över till Einar Mattsson”.


Mikael Granath om digitaliseringen

Event | PLAY Många menar att fastighetsbranschen ligger långt efter när det gäller digitaliseringen. Så ser Willhems vd Mikael Granath på frågan.


Ramunderstadens vd lämnar bolaget

Bolag Thomas Angström, vd för det kommunala bostadsbolaget Ramuderstaden i Söderköping, har beslutat att lämna sin post efter drygt två år i bolaget.


Ikano Bostad satsar internationellt - väljer Danmark

Bolag Ikano Bostad gör nu sin första internationella satsning och tar klivet över sundet.


Hon blir ny vd för Magnusson

Karriär Magnussons nya vd blir en av få vd:ar inom advokatvärlden som inte har en advokattitel.


Väveribolagets gamla lokaler blir moderna kontor

Uthyrning Väveribolagets gamla lokaler i Borås, fastigheten Viskaholm som ägs av Riksbyggen och AB Bostäder, ska få ny kostym och nya verksamheter tar plats under 2018.


Bostadsmålet uppnått i Uppsala

Bostäder I augusti nådde Uppsala kommun det uppsatta målet om 3 000 beviljade bygglov för bostäder om året. Det handlar om lägenheter i olika storlekar och hyres- respektive bostadsrätter spridda över kommunen.


Därför dumpar Ulf Nilsson halva D Carnegie-innehavet

Bolag För Fastighetssverige förklarar bolagets förre vd varför han sålt mer än 100 000 aktier, till ett värde på närmare tolv miljoner kronor, på en knapp vecka.


Så ser Prime Livings expansionsplan ut efter avhoppen

Bolag Med en ny styrelseordförande på plats fokuserar Prime Living framåt. Nästa vecka släpps bolagets nya programbeskrivning – men redan nu kan Fastighetssverige avslöja var bolaget kommer att bygga 1 600 nya bostäder nästa år.


Fastighetsmarknadsdagen Mälardalen

Affärsmöjligheter i de stora segmenten

Fastighetsmarknadsdagen Mälardalen På Branschens mötesplats i Mälardalen den 12 oktober kommer affärsmöjligheter i de stora segmenten bostads-, kontors- och handelsfastigheter att analyseras. För genomgångarna står Catellas analyschef Arvid Lindqvist.


Höjvall har fortfarade Rikshem på kornet

Bolag I måndags tillträdde Jan-Erik Höjvall som vd på Amasten, och han har redan lockat med sig två av sina parhästar från tiden på Rikshem till bolaget. För Fastighetssverige berättar Höjvall varför han har siktet inställt på den tidigare arbetsgivaren.


Specialfastigheter säljer en miljon kvadratmeter mark

Transaktioner Specialfastigheter säljer fastigheten, där före detta Räddningsskolan bedrev sin verksamhet, till Skövde kommun.


Branschen kritisk till budgeten

Sverige Bygg- och fastighetsbranschen är kritisk till regeringens budget och menar att det saknas åtgärder för bostadsmarknaden.


Newsec: Stabilt i dag – men osäker framtid

Bolag De senaste åren har bjudit på en glödhet fastighetsmarknad – samtidigt menar nu många att riskerna och osäkerheten ökar. Den senaste utgåvan av Newsec Property Outlook fokuserar på potentiella orosmoln på fastighetsmarknaden och vad som kan utlösa en eventuell kris.


Ny vd för Rotpartner i Göteborg

Bolag Koncernchefen Fredrik Olsson lämnar vd-rollen i Göteborg för att fokusera på hela koncernen. Ny vd i Göteborg blir Daniel Olsson.Fastighetssverige.se använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att använda Fastighetssverige.se godkänner du vår användning av cookies.