Savills storsatsar i västra Sverige

Bolag Savills börjar med förvaltnings- och projektledning i Göteborg/västra Sverige och breddar därmed sitt utbud kraftigt.
- Vi har på två år fördubblat personalstyrkan och tjänsteutbudet i Göteborg/västra Sverige, säger Anders Nyström, vd och koncernchef för Savills.Savills vill finnas där de ser en gynnsam marknad, alltså där tillgång möts av efterfrågan. Detta har man hittat i Göteborg, och resten av västra Sverige, där det inom det närmaste tio till 15 åren kommer att byggas enormt mycket.

– Nu ska allt byggas, hyras ut, värderas, förvaltas och merparten också säljas. Det innebär att behovet av våra tjänster kommer att vara stort – därför rekryterar vi just nu inom samtliga affärsområden, säger Anders Nyström.

I lagd affärsplan ligger att Savills ska ha ett fullservicekoncept på plats i Göteborg motsvarande det man har i Stockholm och så småningom även vill få på plats i Malmö. På Savills ser man stor potential på marknaden i västra Sverige, och de har redan vunnit stora marknadsandelar med de nuvarande tjänsterna köp- och säljrådgivning, värdering och uthyrning. Efter att ha verkat i regionen i två år har de nu valt att fördubbla tjänsteutbudet och lägga till förvaltnings- och projektledning.

– Savills är globalt sett en av världens största fastighetsrådgivare. På de marknader där vi befinner oss vill vi ha en stark lokal närvaro och kunna erbjuda våra kunder en komplett och kvalificerad fastighetsrådgivning, således även inom förvaltning och (bygg-)projektledning, säger Anders Nyström.

Är målet en nationell täckning? Varför i så fall?

– Flera av våra medarbetare är vana vid att resa kors och tvärs över landet. Förra året bedrev vi exempelvis projekt på 16 olika orter i Sverige. Merparten var visserligen i Stor-Stockholm men också på många orter i södra och mellersta Sverige. Så i någon mening har vi redan en nationell täckning, säger Anders Nyström, och fortsätter:

– Vi tror att marknaden helst köper tjänster lokalt och vill därför kunna erbjuda just det. Men som marknaden är nu är det otroligt svårt att hitta rätt i rekryteringen, så en region i taget och just nu extra stort fokus på Göteborg/västra Sverige.

Vad kan ni på Savills bidra med för kunderna inom era nya affärsområden?

– Vi tror att vår syn på projekt skiljer sig från andra genom att vi jobbar väldigt nära fastighetsägaren och ständigt utvecklar våra täta och goda relationer. Våra medarbetare besitter en enorm bredd och har som utgångspunkt att se till det fastighetsekonomiska framför det enskilda objektets kostnader. Vi betraktar till exempel inte en ventilationsombyggnad som ett enskilt projekt utan vill se den som en del av ett större sammanhang. Tänk stenhuggaren som hugger ut en sten versus stenhuggaren som är med och bygger katedralen ..., säger Anders Nyström.

Göteborgskontoret leds i dag av Nils Åke Rydqvist.

– På kontoret har vi ett tajt gäng med engagerade, kompetenta och motiverade medarbetare där alla tillsammans vill, stimuleras och har energi för att bygga upp verksamheten, säger han.

I dag är de nio personer på Göteborgskontoret. Tanken är att vara ungefär lika många som arbetar inom respektive affärsområde, vilket innebär att de så snart det går ska vara tre till fem personer inom respektive affär. Robin Skantze, ansvarig för Savills projektverksamhet i regionen, har exempelvis en målsättning att inom ett år vara fyra personer i teamet. Inom förvaltning har Savills rekryterat Carl-Johan Petersson med ansvar för internationella kunder med fastigheter i regionen, Union Investment och Kildare partners. I takt med att Savills vinner flera uppdrag kommer man att ta in flera förvaltare.

Anders Nyström, vd och koncernchef på Savills i Sverige och Nils Åke Rydqvist, regionchef på Savills i Göteborg/västra Sverige.


Om Savills

Savills är ett av världens ledande fastighetsrådgivningsföretag med 30 000 anställda i över 700 kontor spridda på mer än 60 länder runt om i världen. Savills i Sverige tillhandahåller bred expertis till både lokala och internationella kunder. Vi erbjuder rådgivning inom fastighetstransaktioner, corporate finance, värdering, analys och due diligence, uthyrning, fastighetsförvaltning och projektledning.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se


ÄmnenSkicka denna artikel till e-post
Skriv ut/PDF


Kommentera

När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.


Mer från Fastighetssverige

Efter skriverierna – Victoria Park avbryter samarbete

Bolag Efter förra veckans havererade affär i Lövgärdet bryter Victoria Park samarbetet med den utpekade underleverantören – trots att samarbetet fungerat utan problem. ”Blev för mycket”.


Stadsbyggnadschefen: ”Jag är inte orolig”

Bostäder Häromveckan meddelade Wallenstam att man ställer om ett bostadsrättsprojekt till hyresrätter – och enligt JLL/Evidens har kommunen högst överutbud av nyproduktion i landet. Trots det är Mölndals stadsbyggnadschef lugn.


Annons
Image

Lokalmarknadsdagen

Se bilderna från Lokalmarknadsdagen här!

Lokalmarknadsdagen Vår Stora delar av den göteborgska fastighetsmarknaden samlades på Clarion Hotel Post på tisdagen. Se bilderna här.


Därför ställer Stena om i Uppsala

Bostäder Stena Fastigheter ställer om ett hundratal bostadsrätter till hyresrätter i Uppsala. För Fastighetssverige berättar PG Sabel, bolagets vd i Stockholmsregionen, varför.


Så ska WSP växla upp i Europa

Bolag För Fastighetssverige berättar WSP:s nye Europa-vd hur bolaget ska gasa på kontinenten – och varför Sverige ska leda utvecklingen.


Annons
Image

Lindahl lämnar över till Joacim Sjöberg

Karriär Joacim Sjöberg blir ny chef för JLL Capital Markets i Sverige. Tom Lindahl ska fokusera mer på att skapa och genomföra affärer.


Agoras tf vd lämnar för Sagax

Karriär Agoras tf vd och CFO, Agneta Segerhammar, har beslutat att lämna bolaget. Istället blir hon ekonomichef på Sagax.


Trophi köper fastighetsportfölj i Finland

Transaktioner Trophi Fastighets AB har köpt åtta fastigheter av Finlands största dagligvarukedja S Group.


Annons
Image

Frelin rekryterar från sin förra arbetsplats

Karriär Johanna Frelin var vd för Hyper Island innan hon blev vd för Tengbom. Nu rekryterar Tengbom Hyper Islands Sverigechef Maria Distner som Head of Talent Evolution.


Anders Bodin hyr ut på Alviks Torg

Uthyrning Anders Bodin Fastigheter har tecknat avtal med Saab om kontor för dotterbolaget Combitechs räkning.


SBB får förbättrad rating

Bolag SBB:s rating från S&P förbättras två steg.


Annons
Image

Estea säljer i Göteborg

Transaktioner Estea Logistic Properties 5 AB säljer en fastighet i Högsbo, Göteborg.


Lidl flyttar in på Östermalm

Handel Lidl Sverige fortsätter att växa. Nu har livsmedelskedjan tecknat avtal om att överta Coop-butiken på Sibyllegatan 8 vid Östermalmstorg.


Sabo lanserar nya Cityhus

Bostäder Sabo fortsätter att lansera nya husmodeller inom det egna prispressade konceptet Kombohus. Denna gång är det husmodeller anpassade för stadsmiljö i form av hela kvarter eller som solitärer i staden, Kombohus Kvarter och City, som har tagits fram för att möta behovet av bostäder i de växande städerna.


Annons
Image

Ny marknadschef på HSB Göteborg

Karriär Jeanette Holmén blir ny marknadschef på HSB Göteborg och kommer senast från Got Event.


Tomas Billing och Tomas Carlsson.

Därför föll NCC:s val på Tomas Carlsson

Bolag För Fastighetssverige berättar NCC:s styrelseordförande Tomas Billing varför byggjätten valde att rekrytera externt, vad som inte fungerat tidigare och vad som blir Tomas Carlssons främsta fokus.

"Man har haft lite utmaningar"

Karriär För Fastighetssverige berättar Tomas Carlsson om att återvända till NCC, bolagets potential och känslorna över att lämna Sweco.

Han tar över efter Peter Wågström

Bolag Tomas Carlsson har utsetts till ny vd och koncernchef för NCC. Han kommer närmast från Sweco men har tidigare arbetat nästan 20 år inom NCC.


Annons
Image

En klar majoritet av Heimstadens förvärv har gjorts i Köpenhamn.

Heimstadens saftiga satsning – köpt för nio miljarder

Transaktioner På mindre än ett år har Heimstaden förvärvat danska fastigheter för mer än nio miljarder kronor. I dag tittar Fastighetssverige närmare på köpfesten.


Annons
Image

Fortsatt nedåt på bostadsmarknaden

Bostäder Den senaste månaden har priserna på bostadsrätter och villor i riket sjunkit med tre respektive två procent. Prisutvecklingen på årsbasis är nu negativ, -2 procent för bostadsrätter medan villor fortfarande är positiv, +5 procent, enligt de senaste mätningarna från Svensk Mäklarstatistik.

Fastighetsbyrån: ”Prisnedgången kan redan vara avbruten”

Bostäder I spåren av Mäklarstatistiks negativa siffror ser Fastighetsbyråns vd Johan Engström positiva signaler. - Redan nu i januari ser vi tendenser till ökad efterfrågan igen, säger Engström.


Diös utvecklar lokaler till Riksbyggen i Sundsvall

Uthyrning Den 1 mars flyttar Riksbyggen in i nya lokaler på Heffnersvägen vid Norra Kajen i Sundsvall.


Här byggs det för många bostäder

Bostäder Balansen mellan efterfrågan och utbud för nyproduktionen ser väldigt olika ut beroende på var i landet man befinner sig. Det visar JLL-Evidens Residential Market Index (RMI) som beskriver balansen mellan utbud och efterfrågan på nyproducerade bostäder. Högst överutbud av de undersökta kommunerna finns just nu i Mölndal.


Annons
Image