Image

Sas har landat i sitt gamla kontor

Bygg/Arkitektur Sas har nu återvänt med sitt huvudkontor till Frösundavik i Solna. Mer fick uppdraget att gestalta Sas nya kontorskoncept samt ansvara för omlokalisering för de dryga 1 000 arbetsplatserna.
Publicerad den 16 April 2014

Husets cirka 55 000 kvadratmeter byggdes för kombikontor men visar sig fungera ypperligt för de öppna kontorslösningar Sas nu flyttar in i.

I ett tätt samarbete med Sas har Mers arkitekter arbetat med att ta fram behov och skapat en helhetsbild av kontorsförändringen för att anpassa kontorslokalerna efter Sas komplexa verksamhet.

Fokus har varit att skapa moderna och flexibla lokaler som ska möta Sas behov i framtiden. Öppna och flexibla kontorsytor har kombinerats med olika typer av tysta rum, samtalsrum samt ”touch down”-arbetsplatser.

Designen är skandinavisk precis som Sas ursprung. Färgsättningen har synkroniserats
med Sas brand identity och inspiration har hämtats från flygplatsmiljöer.

Kontoret omfattar cirka 15 500 kvadratmeter.

KLP äger fastigheten.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige