Image

Sänkt vakansgrad för Tribona

Bolag Efter ett lyckat uthyrningsarbete har Tribona höjt sin uthyrningsgrad till 89,9 procent, från 84 procent vid årsskiftet.
Publicerad den 9 Juli 2015
Per Johansson. Bild: Tribona
Per Johansson.

Hyresintäkterna för halvåret uppgick till 197,9 miljoner kronor (214,8) och för Q2 till 98,7miljoner kronor (107,6).

Driftnettot uppgick till 153,3 miljoner kronor (179,8) och för Q2 till 76,5 miljoner kronor (89,7).

Orealiserad värdeförändring på fastigheter uppgick till 0,2 miljoner kronor (-149) och för Q2 till 3,6 miljoner kronor (-3,1).

Orealiserad värdeförändring på räntederivat uppgick till 42,4 miljoner kronor (-140,4) och för Q2 till 72,2 miljoner kronor (-71,5).

Resultat per aktie uppgick till 1,60 kronor (-4,70) och för Q2 till 1,70 kronor (-0,80).

- Tribona hade en tillfredsställande ekonomisk utveckling under det andra kvartalet. Driftnetto och förvaltningsresultat låg i linje med budget. Vi ser en fortsatt god efterfrågan på logistikytor. Glädjande nog uppgår nu den ekonomiska uthyrningsgraden till 90 procent efter att i början av året uppgått till 84 procent, säger vd Per Johansson.

- Vår bedömning av marknaden från första kvartalet kvarstår. Vi har ett bra inflöde av förfrågningar om uthyrningar, inte bara i storstadsregionerna utan även på andra platser i landet. Vi ser också positivt på transaktionsmarknaden, även om tillgången på logistik- och lagerfastigheter var lägre än förväntan under det andra kvartalet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige