Image

Sagax justerar upp prognos

Bolag Sagax justerar i Q1-rapporten upp prognosen för årets förvaltningsresultat från 1 020 till 1 060 miljoner kronor.
Publicerad den 4 Maj 2016
David Mindus. Bild: Sagax
David Mindus.

Samtidigt menar vd David Mindus att Stockholmsmarknaden är ”nästintill onyanserat stark”.

Q1-siffrorna:
Hyresintäkterna ökade till 353 miljoner kronor (307).

Förvaltningsresultatet ökade till 237 (199) miljoner kronor.

Omvärdering av fastigheter påverkade resultatet med totalt 260 (83) miljoner kronor, varav 65 (40) miljoner kronor från joint ventures.

Omvärdering av räntederivat påverkade resultatet med totalt -163 (-62) miljoner kronor, varav -64 (-33) miljoner kronor från joint ventures.

Periodens resultat efter skatt uppgick till 272 (184) miljoner kronor.

Kassaflödet från den löpande verksamheten före förändring av rörelsekapital uppgick till 182 (153) miljoner kronor.

Mindus skriver i vd-ordet:
- Trots en god utveckling för bolaget vill jag återigen uppmärksamma att fastighetsmarknaden generellt, och marknaden i Stockholm specifikt, är nästintill onyanserat stark. I bokslutskommunikén kommenterade jag att jag trodde på en stabil men inte fortsatt stigande prisbild till följd av den svagare finansieringsmarknad vi sett sedan hösten 2015. Hittills har jag dock haft fel. Sagax har nu i flera fall under 2016 inte kunnat matcha priserna avseende industrifastigheter i Stockholm. Investeringar som verkligen skulle ha passat bolaget väl. Jag ställer mig nu frågan om detta är anekdotiska transaktioner, om vi missat något vid prissättningen eller om fastighetsmarknaden och kapitalmarknaden går i otakt. Situationen inskärper vikten av att beakta riskjusterad avkastning vid allokering av kapital mellan olika investeringsmarknader.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige