Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering

Så sparar Sisab 40 miljoner om året

Niklas Dalgrip är chef för Sisabs driftavdelning. Bild: Sisab
Niklas Dalgrip är chef för Sisabs driftavdelning.

Publicerad den 31 Mars 2017

Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering Sisab ligger långt framme i digitaliseringsarbetet. På Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering berättar Sisab om sitt helhetsgrepp som sparar stora pengar varje år.
Anmäl er till seminariet nu – i dag är sista dagen för Boka Tidigt-erbjudandet.

Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering på Scandic Continental i Stockholm den 3 maj är ett heldagsseminarium om hur den digitala utvecklingen påverkar fastighetsbranschen. Seminariet berör både framtida visioner om hur våra digitala liv kommer att levas och dagens möjligheter med bland annat digital fastighetsförvaltning.

Du anmäler dig till seminariet här. I dag är sista dagen för att utnyttja vårt Boka Tidigt-erbjudande – anmäler ni fyra personer från samma företag så betalar ni bara för tre.

Sisab (Skolfastigheter i Stockholm AB) ligger i digitaliseringens framkant. Alla Sisabs skolor och huvuddelen av de 400 förskolorna är sammankopplade i ett digitalt nätverk. Hissar, ventilation, värme och säkerhetssystem övervakas och styrs från en gemensam driftcentral. Över 5 000 styrande inomhussensorer och 2 000 dataundercentraler har installerats i fastigheterna. Sisab sparar 40 miljoner kronor om året på sitt välutvecklade digitaliseringsarbete.

Niklas Dalgrip, chef för Sisabs driftavdelning kommer att berätta mer om Sisabs arbetssätt på Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering.

Internetfilosofen och författaren Alexander Bard är keynote speaker på seminariet. Bland övriga talare återfinns bland andra robotprofessorn Danica Kragic och fastighetsprofilerna Mikael Granath, Mats Hederos, Kerstin Lindberg Göransson, Anneli Jansson, Lena Boberg och Per-Arne Rudbert.

Du ser programmet i sin helhet här.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se


Relaterade artiklar

ÄmnenSkicka denna artikel till e-post
Skriv ut/PDF


Kommentera

När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.Mer från Fastighetssverige

Svefa öppnar för att lämna NAI

Bolag NAI Svefas vd om bolagsförvärven, deras stärkta ställning och hur deras norska kollegors beslut att lämna NAI har fått svenskarna att sätta samma fråga på agendan.
”Inte givet att stanna kvar”.


Så länge har vd:arna suttit på sina poster

Karriär Fastighetssverige har sammanställt hur länge börs-vd:arna haft sina nuvarande tjänster. Den som har suttit längst är uppe i 26 år medan den som är nyast på sin post bara har suttit en dag.


Annons Image
Image

"Vi har lagt i en högre växel"

Göteborg Skanska tar flera innovativa steg för att få till ett så miljöanpassat kvarter som möjligt i Lindholmshamnen. Bland annat ska förgiftad mark bli naturreservat i Oslofjorden.


Sigillet köper hotell på Östermalm

Transaktioner Sigillet Fastighets AB förvärvar hotellfastigheten Svea Artilleri 7 på Östermalm i Stockholm från Stiftelsen MHS-Bostäder. Hotellet har 140 rum och drivs av Nordic Choice Hotels under varumärket Clarion Collection Hotel Tapto. Fastighetens uthyrbara area uppgår till 5 630 kvadratmeter.


”Ska vara en av branschens attraktivaste arbetsgivare”

Bolag Per-Arne Gustavsson om den intensiva rekryteringen i Projektengagemang, att vara chef över sju affärsområden och när det är dags för börsnotering.


Logistic Contractor bygger 38 000 kvadratmeter för Apotea

Bygg/Arkitektur Logistic Contractor har tecknat avtal med Morgongåva Företagspark om att uppföra en distributionsanläggning med tillhörande lager på 38 000 kvadratmeter i Morgongåva.


Arlandastad Holding vill snabba på processen

Bolag Miljardärens fastighetsbygge ska göra Arlanda flygplats mer levande. Nu tas nästa steg. ”Finns en vision och idé”.


”Viktigt att det inte blir urvattnade produkter”

Ekonomi/Finansiering Vasakronan lanserar ett nytt ramverk för gröna obligationer. Kraven för ny- och ombyggnadsprojekt skärps och man öppnar nu upp för investeringar i befintliga fastigheter.


Catella lanserar den första svenska börsnoterade fastighetsfonden

Bolag Catellas Property Investment Management lanserar nu Property Income 2017 som är en alternativ investeringsfond som ska investera i förvaltningsfastigheter med stabila kassaflöden och hög utdelningskapacitet. Fondens AIF-förvaltare är Plain Capital Asset Management Sverige AB och fondens depåbank är SEB. Notering vid Nasdaq Stockholm är planerad till i slutet av maj. 


Fabege hyr ut i Söderstaden

Uthyrning Genom ett nytecknat hyresavtal med Fabege får hela Ebab-koncernen utrymme att växa i nya lokaler i kvarteret Pelaren i Söderstaden.


Stark inledning på 2017 för Oscar Properties

Bolag Oscar Properties ökade såväl omsättning som rörelseresultat under årets tre första månader visar bolagets kvartalsrapport.


NCC vänder minus till plus

Bolag NCC presenterar ett förbättrat resultat till följd av bra utfall av fastighetsutvecklingsaffären.


Skanska hyr ut i Solna United

Uthyrning Konsultbolaget Knightec kommer att flytta sitt kontor till Skanskas projekt Solna United i Arenastaden, Solna. Uthyrningen omfattar cirka 1 500 kvadratmeter och planerad inflyttning är i oktober 2019.  


Ökade hyresintäkter och resultat för Corem

Bolag Corem ökade hyresintäkter, driftöverskott och förvaltningsresultat under årets tre första månader visar bolagets kvartalsrapport.


Midroc bygger nytt kvarter i Hyllie

Bygg/Arkitektur Midroc har beviljats bygglov för att uppföra ett nytt kvarter i Hyllie.Fastighetssverige.se använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att använda Fastighetssverige.se godkänner du vår användning av cookies.