Image

Så här blir Malmös nya saluhall

Bygg/Arkitektur Annabostäders Malmö Saluhall planeras öppna i mitten av 2016. Wingårdhs står bakom arkitekturen.
Publicerad den 23 Januari 2014

Det gamla Godsmagasinet på Södra Neptunigatan i Malmö ska göras om till saluhall.

- Planerna på en saluhall har vi burit med oss ganska länge. Idén kommer ursprungligen från att vi själva saknade en saluhall i stan. Något som både är märkligt och synd, när man bor i Sveriges tredje stad. För behovet finns här, utan tvekan, säger Martin Karyd, vd för Annabostäder.

I dagarna har en ansökan om planändring lämnats in till plannämnden på stadsbyggnadskontoret. Denna kommer att följas av ett samråd kring det hela och till sommaren räknas planändringen vara klubbad.

Bygglovsansökan förbereds parallellt och lämnas in innan sommaren eller strax därefter. Därefter vidtar projektering, bygg och uthyrning av ytor. Annabostäder siktar på att öppna Malmö Saluhall i mitten av 2016.

Annabostäder ägs av Ulla-Britt Karyd, Nina Karyd och Martin Karyd, som också är vd. Anna, bakom namnet Annabostäder var Ulla-Britts farmor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige