Image

S:t Görans gymnasium blir studentlägenheter

Bygg/Arkitektur Svenska Bostäder planerar att bygga om S:t Görans gymnasium på centrala Kungsholmen i Stockholm till 240 studentlägenheter. Investeringen beräknas uppgå till cirka 435 miljoner kronor.
Publicerad den 11 Mars 2013
Sten Nordin (M). Bild: David Schmidt/Pixprovider
Sten Nordin (M).

– Vi måste göra vårt yttersta för att Stockholm ska vara attraktivt för studenter. Genom ny- och ombyggnation av bostäder kan vi locka fler duktiga människor till Stockholm, som sedan förhoppningsvis vill fortsätta att leva och verka här, säger kommunstyrelsens och Stadshus AB:s ordförande, finansborgarrådet Sten Nordin (M).

Projektet innebär en ombyggnad av före detta S:t Görans gymnasium till cirka 240 studentlägenheter.

– Vi ser fram emot att kunna bidra till Stockholms vision om att bli en storstad i världsklass, där bostäder är en viktig del. Projektet har ett optimalt citynära läge och innebär lägenheter i toppskick till Stockholms studenter, säger Berthold Gustavsson (M), ordförande för AB Svenska Bostäder.

Ombyggnationen beräknas vara klar 2015.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige