Image

Rusta flyttar in i Solna Centrum

Uthyrning Våren 2017 öppnar Rusta i Solna Centrum. Etableringen är den första beläget i ett köpcentrum så nära Stockholm city. Varuhuset kommer att ha ett fullskaligt sortiment och en total yta på 2 100 kvadratmeter och flyttar in på plan 1, granne med Clas Ohlson.
Publicerad den 30 September 2016
Skiss på hur blivande Rusta kommer se ut. Illustration: WAK  Bild: WAK
Skiss på hur blivande Rusta kommer se ut. Illustration: WAK 

Etableringen, med närhet till tunnelbana, busstorg och tvärbana, ligger i linje med Rustas strategi att öka tillgängligheten och nå ut till fler kunder.

Ombyggnationen av det nya varuhuset på plan 1 med en yta på 2 100 kvadratmeter påbörjas inom kort och de nuvarande hyresgästerna, Kappahl och Swedbank, flyttar till nya lägen i Solna Centrum.

– Rusta befinner sig i en kraftig tillväxtfas och vi når snart 100 varuhus. Nyetableringar och förnyelse är viktiga delar för vår fortsatta utveckling. Som ett steg mot att erbjuda Rustas breda sortiment av hem- och fritidsprodukter för fler ser vi nu fram emot att slå upp portarna till vårt nya varuhus i Solna centrum, vårt elfte i Storstockholm. Som Solnabo är det här dessutom en varuhuspremiär som jag gläder mig extra mycket inför, säger Göran Westerberg, vd på Rusta.

Rusta är den senaste i raden av nyetableringar i Solna centrum. I mitten av mars öppnade Leklandia ett havsinspirerat lekland på plan 1 och kort därefter följde nyöppningen av Hemköps största butikssatsning i landet.

I augusti öppnade gymmet Member24 och tidigare i september öppnade den norska butikskedjan Kitch’n, med köksprodukter av välkända märken.

– Solna är en av Stockholmsområdets mest expansiva kommuner. Med stark inflyttning och nya företagsetableringar så ökar efterfrågan på utbudet hela tiden. Rustas etablering är ett bra tillskott som breddar erbjudandet i Solna Centrum och gör det ännu mer attraktivt för de som bor och jobbar i området, säger Sophie Karls, centrumchef för Solna Centrum.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige