Image

Rikshem miljardköper av Akelius

Transaktioner Rikshem köper närmare 1 700 lägenheter av Akelius i Haparanda, Umeå och Östersund. Affären omfattar 47 bostadsfastigheter på totalt 120 000 kvadratmeter. Köpeskillingen uppgår till närmare 1,9 miljarder kronor.
Publicerad den 20 November 2015

Rikshem beräknas tillträda fastigheterna den första februari 2016.

I köpet ingår 968 lägenheter i Östersund, 574 i Umeå och 151 i Haparanda. Rikshem kommer att arbeta med egen förvaltning och bostadssociala insatser precis som på de övriga 20-talet orter företaget verkar i. Köpeskillingen uppgår till 1 878 miljoner kronor

- Vi tror starkt på utvecklingen i Norrland och det är med glädje vi nu gör vår andra stora affär i de norra delarna av Sverige på mindre än ett halvår. De städer Rikshem nu går in i är intressanta ur tillväxtperspektiv och vi ser fram emot att vara med och utveckla dem, säger Jan-Erik Höjvall, vd på Rikshem.

Tidigare i år gjorde Rikshem sin första stora affär norr om Uppsala när företaget köpte cirka 1 600 lägenheter i Luleå från Lulebo och Luleå kommun.

Leimdörfer var säljarens rådgivare i affären.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Kicki Björklund: "Vi borde inte prata om utsatta – utan eftersatta – områden"

Bygg/Arkitektur Som tidigare vd för Bostadsbolaget är Kicki Björklund engagerad i hur bostadsområden ska kunna utvecklas och göras tryggare. Engagemanget mattas heller inte av – trots att hon numera är pensionär. Det Kicki Björklund framför allt saknar i branschen är långsiktighet. – Fastigheter är en viktig del i alla människors liv och samtidigt en stor investeringsbransch. Det går liksom inte riktigt ihop.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige