Image

Rikshem köper i Norrköping

Transaktioner Rikshem köper en projektfastighet som innefattar uppförandet av fyra nya bostadshus av Boet Bostad. Därigenom utökar Rikshem sitt tidigare fastighetsbestånd i Norrköping med ytterligare 132 hyresrätter. 
Publicerad den 4 September 2017

Genom projektet kommer fyra nya bostadshus att uppföras på fastigheten Dörren 16 i stadsdelen Hageby. Byggstart sker hösten 2017 och bostäderna beräknas vara färdigställda under hösten 2019. Med en total bostadsarea på cirka 7 000 kvadratmeter skapas 132 lägenheter.

– Vi vill fortsätta att växa och en viktig del av strategin är att utvecklas på orter där vi redan finns. Vi är glada att få vara med och utveckla Hageby, en stadsdel där vi redan har en stor närvaro och i dagsläget genomför renoveringar av vårt befintliga bestånd. Det är viktigt för oss att vara med och bidra till samhällsbyggandet och öka utbudet av hyresrätter för norrköpingsborna, säger Christofer Bernebring, Regionchef södra Sverige på Rikshem.

– Med den här affären får vårt projekt en långsiktig och stark ägare i Rikshem, och det känns väldigt roligt att få bidra till Norrköpings och Hagebys utveckling. Kommunens positiva befolkningstillväxt samt satsningen på Campus Norrköping gör staden mycket intressant för Boet Bostad, säger Ferdinand Grumme, vd för Boet Bostad.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige