Image

Rikshem köper för 700 miljoner i Södertälje

Transaktioner Rikshem köper för drygt 700 miljoner kronor i Södertälje. Det rör sig om hyresfastigheter och äldreboenden med en total uthyrbar yta om cirka 55 000 kvadratmeter. Säljare är kommunala Telge Fastigheter.
Publicerad den 9 April 2013
Jan-Erik Höjvall. Bild: Rikshem
Jan-Erik Höjvall.

Rikshem köper sex hyresfastigheter med 334 lägenheter i Västra Blombacka samt fem fastigheter där det idag bedrivs äldreboenden. Det är Mariekällgården, Ljungbacken, Glasberga, Artursberg och Wijbacken. Äldreboendena kommer även i fortsättningen att förvaltas av Telge Fastigheter. Den totala uthyrbara arean är cirka 55 000 kvadratmeter, varav cirka 26 700 kvadratmeter lägenheter.

- Södertälje kommun är en av de 55 tillväxtkommuner i Sverige där Rikshem gärna vill etablera sig som en långsiktig samarbetspartner inom områdena samhällsfastigheter och bostäder. Södertälje tillhör Stockholmsregionen som växer med 40 000 invånare per år. Jag tror att Södertälje har goda utsikter för framtiden och vi är mycket glada över att ha fått möjligheten att etablera oss här, säger Jan-Erik Höjvall, vd på Rikshem.

- Vi är glada över att kunna välkomna ett av Sveriges största fastighetsbolag till Södertälje. Affären innebär att Södertälje får en engagerad och långsiktig partner som investerar i kommunen tillsammans med oss. Det ger oss utrymme att fortsätta att satsa på infrastruktur i Södertälje samtidigt som vi kan minska lånebördan, säger Stefan Hollmark, koncernchef på Telge.

NAI Svefa var rådgivare åt säljaren Telge i affären.

Relaterade artiklar

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige