Image

Rikshem fortsätter köpa i Uppsala

Transaktioner Rikshem har köpt ytterligare en projektfastighet från Fastighetsförädlarna i Mälardalen. Vård Södra kommer tillsammans med tidigare förvärvet Vård Norra att bli Nordens största vårdboende med totalt 201 lägenheter. 
Publicerad den 19 Oktober 2017
Vård Södra. Bild: Rikshem
Vård Södra.

Rikshem har tidigare i oktober köpt projektfastigheten Vård Norra med 105 vårdlägenheter. Genom Vård Södra kommer ytterligare 96 lägenheter att uppföras på Kapellgärdet i centrala Uppsala. Tillsammans omfattar Vård Södra och Vård Norra cirka 17 400 kvadratmeter och blir Nordens största vårdboende. Attendo Sverige har tecknat ett 15-årigt hyresavtal för båda projektfastigheterna.

Vård Södra, som omfattar cirka 8 300 kvadratmeter, blir en miljöcertifierad byggnad i åtta våningar och uppförs i direkt anslutning till Vård Norra, även den miljöcertifierad.

– Vård Södra blir tillsammans med Vård Norra vår största samhällsfastighet. Att växa med samhällsfastigheter på tillväxtorter är en del av vår strategi och med Attendo Sverige har vi en långsiktig hyresgäst. Kapellgärdet är ett spännande område som nu utvecklas och vi ser fram emot att få vara med och bidra till att skapa goda livsmiljöer för människor i Uppsala, säger Fredrik Edlund, regionchef Mälardalen, Rikshem.

– Vi har förädlat och utvecklat Vård Södra och Vård Norra som kommer att bli moderna vårdbyggnader i en urban miljö med fokus på kvalitet och hållbarhet. Angermann har varit vår strategiska rådgivare när det gäller projektstruktur, uthyrning och försäljning. Vi är mycket glada att Rikshem som är en långsiktig ägare förvärvat både Vård Södra och Vård Norra, säger Jacob Sandberg, vd/partner på Fastighetsförädlarna i Mälardalen.

Vård Södra beräknas vara färdigställd i oktober 2020 och Vård Norra i oktober 2019. Totalentreprenör är Veidekke Entreprenad.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Samfastigheter-toppen: "SBB:s fall präglar fortfarande mycket av segmentet"

Bolag Hur ser möjligheter till investeringar och nya projekt inom LSS-boenden ut idag? Vad krävs för att investeringsviljan ska vakna igen? Poyan Katebi, vd för Samfastigheter, menar att läget är betydligt bättre nu än för bara sex månader sedan, men att storbankerna fortfarande ser risker som kanske inte finns. – Det är bättre dialoger nu, det känns som att vi skulle kunna komma i gång, men hel branschen har fortfarande som en blöt filt över sig, säger Poyan Katebi.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige