Image

Riksbyggen säljstartar i Kungälv

Bostäder Riksbyggen har nu inlett försäljningen av 81 bostadsrättslägenheter i Kongahälla i Kungälvs centrum. Det är den första av tre etapper och sammanlagt ska Riksbyggen uppföra cirka 270 lägenheter.
Publicerad den 28 Januari 2016
Riksbyggen har nu säljstartat etapp ett i Kongahälla. Bild: Riksbyggen
Riksbyggen har nu säljstartat etapp ett i Kongahälla.

Med 900 nya lägenheter, nya gågator och ett nytt köpcentrum är målet att nya Kongahälla ska bli en levande del av Kungälvs stad. Här planerar Riksbyggen att uppföra sammanlagt 270 nya bostadsrätter fördelat på tre kvarter. Säljstarten för Brf Vildvinet, som består av 81 bostadsrättslägenheter på ett till fem rum och kök om cirka 30–127 kvadratmeter, har precis inletts.

– Intresset för lägenheterna är jättestort. Lägenheterna har modern arkitektur, stora balkonger, luftiga planlösningar och teknik som sparar miljö, energi och pengar, säger Rasmus Edlund, projektutvecklare på Riksbyggen.

Byggstart är planerad efter sommaren 2016 och med en planerad inflyttning i de nya lägenheterna under 2018.

– Hållbarhet är en grön tråd både i stadsdelen och i projektet som har fått sitt namn från de gröna fasaderna som ger en känsla av att den intilliggande parken följer med in i bostadskvarteret, säger Rasmus Edlund.

Serneke har fått i uppdrag att bygga de 81 lägenheterna.

– Det är oerhört stimulerande att få uppföra ett till projekt i detta expansiva område i Kungälv. Det är en bra möjlighet för Serneke att visa Riksbyggen hur detta kvarter kan uppföras på ett sätt där det goda samarbetet genererar ett gott slutresultat, säger Christer Larsson, arbetschef på Serneke.


- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige