Image

Riksbyggen säljer fastighet i Årsta

Transaktioner Fastigheten Svärdlången 8 i Årsta, Stockholm, innehåller 57 hyresrättslägenheter. Riksbyggen säljer nu fastigheten till HSB Stockholm.
Publicerad den 18 Januari 2018
Fastigheten Svärdlången 8 säljs. Bild: HSB Stockholm
Fastigheten Svärdlången 8 säljs.

Svärdlången 8 har förutom de 57 lägenheterna fyra kontorslokaler och en total uthyrbar area om 1 766 kvadratmeter.

– Riksbyggen har en tydlig ambition att utveckla sin fastighetsportfölj. Det innebär också att det befintliga innehavet kontinuerligt omstruktureras. Vi är därför glada över att kunna sälja Svärdlången 8 till HSB Stockholm, säger Carl-Johan Hansson, chef för affärsområde fastigheter på Riksbyggen.

– En fin fastighet med en intressant historia, ett utmärkt läge och viss utvecklingspotential. Vår ambition är att fullfölja de utvecklingsplaner som redan är framtagna, och konvertera delar av de kommersiella ytorna till nya bostäder, säger Anders Joachimsson, affärsområdeschef på HSB Stockholm.

Catella Corporate Finance och DLA har varit rådgivare till Riksbyggen.

Tillträde skedde den 17 januari.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige