Image

Riksbyggen bygger med fackförbund i Lund

Bygg/Arkitektur Riksbyggen uppför, med fackförbunden Byggnads och Kommunal som medinvesterare, 228 hyreslägenheter i projektet Källby Vall i Lund.
Publicerad den 17 Oktober 2014
Riksbyggen uppför, tillsammans med Byggnads och Kommunal 228 hyreslägenheter i Lund. Bild: Riksbyggen
Riksbyggen uppför, tillsammans med Byggnads och Kommunal 228 hyreslägenheter i Lund.

Projektet genomförs i sydvästra delen av Lund, intill Klostergården och nära S:t Lars-parken.

Det rör sig om fyra flerfamiljshus med totalt 228 hyreslägenheter.

Riksbyggen har redan uppfört bostadsrätter och äganderätter i Källby. Med hyresrätter kompletteras området för att tillgodose olika behov av upplåtelseformer.

– Riksbyggen har en lång historia som samhällsutvecklare och när det nu råder stor brist på hyresrätter i Sveriges tillväxtregioner vill vi utnyttja vår kompetens inom nyproduktion även för hyresrätter. Därför satsar nu Riksbyggen på hyresprojektutveckling tillsammans med externa investerare, och då särskilt med fackförbunden Kommunal och Byggnads, säger Carl-Johan Hansson, chef för Riksbyggens affärsområde Fastigheter.

– Vi vet att det i dag råder brist på hyreslägenheter i Sverige. Därför är det glädjande att vi som ägare i Riksbyggen nu kan vara med och investera i nyproducerade hyresrätter. Det är helt i linje med Byggnads bostadspolitiska målsättning och Riksbyggens uppdrag, säger Byggnads ordförande Johan Lindholm.

– Vi inom Kommunal är glada över att kunna delta i att utveckla och bygga hållbara boende-miljöer med särskilt fokus på hyresrätter, säger Kommunals förbundskassör Anders Bergström.

I Källby-området finns sedan tidigare flerfamiljshus, villor och engelskinspirerade gathus. De fyra hus som nu planeras kommer att ha hyreslägenheter vars storlek varierar från ett rum och sovalkov på 36 kvadratmeter till tre rum och kök på 74 kvadratmeter.

Liksom bostadsrätter- och äganderätter i området ritas hyresrättsprojektet av Jaenecke Arkitekter genom Kenji Miyazu. Tilltänkt entreprenör är Nimab, som också byggt bostads-rätter och äganderätter i området.

Byggstarten sker i februari 2015.

Fastighetsägare blir ett fastighetsbolag med Byggnads, Kommunal och Riksbyggen. Riksbyggen står för projektutveckling, entreprenad och förvaltning.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige