Image

RICS ackrediterar masterprogram på KTH

Karriär KTH:s internationella masterprogram i ”Real Estate and Construction Management” har fått ackreditering efter en granskning som visar att utbildningen uppfyller de högt ställda krav på akademisk nivå som RICS ställer upp globalt.
Publicerad den 16 Oktober 2015

KTH:s tvååriga program ger möjligheter för studenter med kandidatexamen eller motsvarande att erhålla en masterexamen inom fastighetsområdet med högsta internationella standard. Programmet är omfattande och täcker många olika aspekter på fastigheter och ger möjlighet till specialisering inom projektledning, fastighetsjuridik och fastighetsekonomi.

Ackrediteringen av RICS gäller för studenter som påbörjar eller har påbörjat utbildningen under perioden 2013-2019, vilket innebär fem år framåt och två år retroaktivt.

Ackreditering av RICS innebär att masterprogrammet ur ett internationellt perspektiv håller en hög standard för utbildning inom fastighetsområdet. RICS ackrediterar endast utbildningar med utmärkt läroplan och en tillfredsställande mängd internationella inslag (som projekt, studieresor eller studietid utomlands och internationella föreläsare).

- Vårt masterprogram i Real Estate and Construction Management (Fastigheter och byggande) på KTH tar in 75 studenter per år. Studenterna kommer från våra kandidatprogram vid KTH eller andra universitet i Sverige, men även från andra länder. Globaliseringen i den akademiska världen innebär att vi konkurrerar med många andra masterprogram inom fastigheter globalt. Vi vill vara studentens första val och kunna attrahera de bästa. RICS ackreditering har intygat att vår utbildning håller högsta internationella standard, vilket bidrar programmets konkurrenskraft, säger Jenny Paulsson, programansvarig för masterprogrammet Real Estate and Construction Management.

- Den yrkesmässiga framgången efter examen är också av stor betydelse för attraktionskraften hos akademisk utbildning. Efter RICS ackreditering kommer vårt masterprogram i Real Estate and Construction Management på KTH att erkännas av arbetsgivare globalt, vilket kommer att öka våra studenters yrkeskompetens. Med tanke på den pågående globaliseringen av fastighetsmarknaden växer efterfrågan på professionella yrkesutövare med RICS-stämpel och på ackrediterade kurser, säger Jenny Paulsson.

FAKTA/ RICS
RICS är en oberoende professionell organisation inom fastighets- och byggsektorn med över 118 000 medlemmar i mer än hundra länder. RICS främjar och upprätthåller högtstående professionella kvalifikationer och standarder inom fastighetsbranschen där RICS värderingsstandard (Red Book) är mest välkänd.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige