Image

Rekordår för Sisab

Bolag 2014 blev ett rekordår för Skolfastigheter i Stockholm AB. En av Sveriges största fastighetsaffärer genomfördes och samtidigt invigdes två nybyggda skolor.
Publicerad den 27 April 2015

– Våra investeringar fortsätter att öka. Behovet av nya skolor och förskolor i Stockholm växer, kommenterar Åsa Öttenius, vd på Sisab, bolagets årsredovisning för 2014.

Förvärvet av Konradsberg värderas till två miljarder kronor. Tidigare ägaren Akademiska hus iordningställde området för Lärarhögskolan. Stockholms unga har tagit över fastigheterna när förskola, grundskola och gymnasieskola flyttat in i det jättelika parkområdet. Under 2014 invigdes också Lugnets skola i Hammarby sjöstad och Mariehällsskolan i Annedal.

– Dessutom blev två av Framtidens förskolor klara. Ett koncept som vi tror väldigt mycket på, säger Åsa Öttenius.

Framtidens förskola är en konceptförskola som erbjuds i tre storlekar. Fasaden är unik för varje förskola men insidan är framtagen tillsammans med experter och pedagoger. Målet är att det ska gå snabbare att ta fram denna förskola från idé till spade i marken samtidigt till en bättre kostnad. Under 2015 påbörjas och färdigställs tre ytterligare Framtidens förskolor.

Årsredovisningen 2014 innehåller även Sisabs Miljöredovisning. Bland annat har Sisab beslutat att samtliga nybyggen ska miljöklassificeras enligt kraven för Miljöbyggnad.

– Hållbarhetsfrågor har alltid varit i fokus för Sisab och med en miljöklassificering blir det extra tydligt för oss och våra kunder, säger Åsa Öttenius.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige