Image

Region Skåne tar över depåutveckling i Hässleholm

Transaktioner Jernhusen säljer mark i Kärråkra, Hässleholm, till Region Skåne, som fortsätter utvecklingen av en depå för Öresundståg på marken. Köpeskillingen är 28 miljoner kronor.
Publicerad den 27 November 2015

Det ökade antalet resenärer i Skåne har lett till mer satsningar på tågtrafik i regionen. Jernhusen gjorde 2009 en placeringsutredning för en ny underhållsdepå för persontåg i Skåne och Öresundsregionen och valet föll på Kärråkra i Hässleholm.

Jernhusen påbörjade arbetet med att förvärva mark i Kärråkra 2010 och har sedan dess drivit detaljplanearbetet för att möjliggöra uppförandet av en underhållsdepå för persontåg i Skåne. Detaljplanen vann laga kraft i januari 2013 och Jernhusen avyttrar nu marken vidare till Region Skåne som planerar att fortsätta utvecklingen av en depå för Öresundståg.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige