Image

Regio köper Baronen i Kalmar

Transaktioner Sveafastigheters och Tredje AP-fondens gemensamma bolag Fastighets AB Regio köper Baronen Köpcenter i Kalmar. Säljer gör CBRE Global Investors.
Publicerad den 7 April 2016

Fastigheten rymmer cirka 21 000 kvadratmeter lokalyta och rymmer butiker, kontor, restauranger, en biograf och ett hotell. Baronen är centralt belägen vid gästhamnen, nära resecentrumet, universitetet och Kalmar slott. Tillträdet ägde rum i går.

Baronen är Regios första köp i Kalmar. Men Sveafastigheter har varit aktiva i staden i mer än tio år, bland annat med utvecklingen av polishuset och Hansa City, det sistnämnda tillsammans med P&E Fastighetspartner.

– Baronen Köpcenter är ett utmärkt komplement till Regios växande investeringar i handels- och kontorsfastigheter. Kalmar är en strategisk viktig regional stad. Vi ser fram emot att kontinuerligt bidra till utvecklingen av staden genom att modernisera Baronen i takt med utvecklingen av Linnéuniversitet, säger Eric Bergström, Sveafastigheter.

Cushman & Wakefield var säljarens rådgivare.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige