Image

Redito/Trophi köper för 1,2 miljarder

Transaktioner Redito har köpt en portfölj med 54 handelsfastigheter, som i huvudsak är uthyrda till Coop och Ica, av en fond förvaltad av CBRE Global Investors, för 1,2 miljarder kronor.
Publicerad den 4 Augusti 2014
 Jan Björk. Bild: Redito
Jan Björk.

Portföljen är spridd på 45 orter i Mälardalen och sydvästra Sverige. Arean uppgår till 138 000 kvadratmeter. Coop hyr 51 procent av ytorna, Ica 29 procent och City Gross 7 procent. Säljare är NPF Sweden Holding AB, som förvaltas av CBRE Global Investors.

Falkenborn Advokatbyrå har varit rådgivare åt Redito i affären.

Portföljen kommer ingå i Trophi Fastighets AB, som nu består av närmare 250 handelsfastigheter på drygt 160 orter i Sverige och Finland. Cirka 90 procent utgörs av livsmedelsbutiker med Ica och Axfood samt finska S-Gruppen och Kesko som största hyresgäster.

Portföljen har efter den senaste investeringen ett marknadsvärde på drygt fem miljarder kronor.

- Vi har nu under 18 månader byggt upp en rejäl fastighetsportfölj med starka dagligvarubutiker i Sverige och Finland. Genom denna affär kan vi också välkomna Coop som en av våra större hyresgäster, säger Jan Björk, vd för Redito.

Menno Verhoeff, transaktionschef för CBRE Global Investors Nordics säger:
- Efterfrågan på livsmedelsbutiker har ökat och vi hade ett flertal intressenter till den här portföljen. Vi kunde dra nytta av det större investerarintresset.

Leimdörfer och Kilpatrick Townsend & Stockton var rådgivare för CBRE Global Investors.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige