Image

Real Xstates preferensaktieerbjudande fulltecknat

Bolag Real Xstate tillförs 50 miljoner kronor genom en preferensaktieemission, vars erbjudande har fulltecknats. Aktierna, som ger en initial avkastning på 9,25 procent, noteras på First North den 15 juli.
Publicerad den 6 Juli 2015
Anders Lidén Bild: Real Xstate
Anders Lidén

125 000 aktier har tecknats till kursen 400 kronor. De ger årligen 37 kronor i utdelning, med kvartalsvis utdelning (9,25 kronor), fram till och med 2018. Därefter höjs utdelningen till 43 kronor per år.

143 privatpersoner och institutioner har tilldelats preferensaktier i bolaget.

Huvudinvesterare i emissionen har varit bolagets vd Anders Lidén genom Mindhouse AB och Sickla Strand Holding AB samt säljarna av OPP Förvaltnings AB.

Real Xstate affärsidé är att dels köpa och förädla kommersiella fastigheter i Stockholm och Mellansverige och dels utveckla bostadsfastigheter i Storstockholmsområdet för att sälja dessa inom tre år efter färdigställandet.

Bakom bolaget står bland andra Anders Lidén (Mindhouse), Stefan Silfver som förvaltat och utvecklat fastigheter i Norden på uppdrag av ett antal utländska banker och Peter Ny, grundare av OP2 Byggnad.

Björn Andersson, före detta CFO på NCC, och numera senior partner och delägare i Neuman & Nydahl HB, är styrelseordförande.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige