Image

PWC: Positiv framtidssyn

Sverige Sju av tio tror att hyresintäkterna kommer att öka, och en majoritet spår att de kommer att öka sina investeringar i kontor och bostäder det närmaste året. Det visar den första upplagan av undersökningen Fastighetstempen, som PWC genomfört bland beslutsfattare i den svenska fastighetsbranschen.
Publicerad den 16 Maj 2013

Efter en period av relativ återhållsamhet går fastighetsbranschen nu mot ljusare tider – åtminstone om man frågar ledande investerare och fastighetsägare. I den första upplagan av den återkommande undersökningen Fastighetstempen svarar 73 procent att de tror på ökade hyresintäkter i sitt företag. 54 procent tror att deras företags tillgång till lånekapital kommer att öka och nästan hälften av företagen planerar att öka antalet anställda under de kommande tolv månaderna.

- Det är roligt att konstatera att flertalet aktörer inom fastighetsbranschen ser positivt på den närmaste framtiden, och att det också kan ge avtryck på antalet nyanställningar som förväntas öka, säger Robert Fonovich, partner på PWC.

Fastighetsbarometern visar också att en majoritet (60 procent) tror på en ökad tillgång till eget kapital, 54 procent på ökad tillgång till lånekapital och 37 procent tror att deras företag kommer att få större tillgång till alternativ finansiering. 94 procent av de som tror på ökad alternativ finansiering, tror främst på företagsobligationer som ett finansieringsalternativ som kommer att öka i framtiden.

- För investerarna på marknaden handlar det om att hitta den bästa finansieringsformen för den aktuella affären. Intresset för alternativa finansieringsformer och framförallt för företagsobligationer fortsätter att vara stort och kompletterar den traditionella bankfinansieringen, säger Helena Ehrenborg, partner på PWC.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige