Image

Projektörer för Linnéuniversitetet i Kalmar klara

Bygg/Arkitektur Nu är projektörer för den västra delen av Universitetskajen i Kalmar upphandlade.
Publicerad den 27 November 2014

Linnéuniversitetet har en önskan om att samla sina lokaler i Kalmar till Universitetskajen. Genom en samlad placering underlättar man för möten över så väl fakultetsgränser som med omgivande samhälle. Det skulle gynna både utbildning och forskning och bidra till utvecklingen av regionen.

Projekteringen startar i början av december 2014 och beräknas vara klar till sommaren 2015. Enligt tidplanen fattar Universitetsstyrelsen beslut om eventuell byggstart under hösten 2015 och därefter kan byggnationen starta. De nya universitetsbyggnaderna på västra delen beräknas stå färdiga för inflyttning under 2018.

De projektörer som har upphandlats i samråd mellan Sveafastigheter och Linnéuniversitetet är arkitekt, konstruktör och installation, vilka nu börjar arbetet med projektering för att bygga till och om befintliga byggnader på västra delen av området. De upphandlade projektörerna är:

• Christensen & C0 Arkitekter, Köpenhamn (arkitekter).
• ÅF Infrastructure AB, Växjö (installation).
• WSP Sverige AB, Kalmar (konstruktion).

I det totala projektet ingår det att optimera och utforma lokalerna till en total area av cirka 18 500 kvadratmeter LOA varav:

Etapp 1: Institutionslokaler för FTK 4276 m2 LOA och övriga lokaler 1643 m2 LOA.
Etapp 2: Institutionslokaler för FKH 4362 m2 LOA, institutionslokaler för FSV 1596 m2 LOA och övriga lokaler 4195 m2 LOA.
Etapp 3: Institutionslokaler för FEH 1830 m2 LOA och övriga lokaler 592 m2 LOA.

– Det känns bra med de upphandlade projektörerna. De har alla stor erfarenhet av liknande projekt. Ingen av dem är sedan tidigare upphandlade för östra delen där det är andra projektörer. Samlade universitetslokaler i Kalmar kommer att betyda mycket för så väl vår verksamhet som staden, säger Christel Olsson, projektledare Linnéuniversitetet.

– Det känns väldigt roligt att vi nu har en ny detaljplan samt projektörer på plats så att vi kan gå vidare i arbetet mot ett samlokaliserat universitet även på västra Universitetskajen. Under drygt 1,5 års tid har vi arbetat tillsammans med Linnéuniversitetet och Fastighetspartner PoE för att tillgodose ändamålsenliga och långsiktigt hållbara lokaler, säger Eric Bergström på fastighetsägaren Sveafastigheter.

För östra delen av Universitetskajen är projektörer sedan tidigare upphandlade och projektering för det området har pågått sedan slutet av sommaren 2014. Hyresvärd för östra Universitetskajen kommer att upphandlas.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige