Image

Prisbelönt arkitekt inreder Karlatornet

Bygg/Arkitektur Andreas Martin-Löf Arkitekter får uppdraget att ta fram koncept och inredning för ett hundratal av lägenheterna i Karlatornet.
Publicerad den 9 Februari 2016
Karlatornet ska bli 266 meter högt. Bild: Serneke
Karlatornet ska bli 266 meter högt. Andreas Martin-Löf. Bild: Andreas Martin-Löf Arkitekter
Andreas Martin-Löf.

För några år sedan vann Andreas Martin-Löf Arkitekter utmärkelsen byggnadspriset för konverteringen av Stråhattfabriken i Stockholm och 2014 utsågs grundaren och arkitekten Andreas Martin-Löf till årets arkitekt av tidskriften Residence. Andreas Martin-Löf och hans team blir nu Sernekes samarbetspartner för koncept och inredning av Karlatornets högdel.

– Det ska bli riktigt kul att samarbeta med Andreas. Vi har studerat hans tidigare projekt och är säkra på att Andreas med medarbetare kommer förverkliga vår vision om Karlatornet på absolut bästa sätt. Det är viktigt att inredningen svarar mot byggnadens utvändiga design. Detta är ett projekt som sticker ut och vi siktar högt, säger Patrik Lindström, vd för Serneke Projektutveckling.

– Karlatornet i Göteborg är ett modigt projekt. Det markerar en framåtanda som smittar av sig på hela Göteborg, Sverige och Skandinavien. Att få Sernekes förtroende att rita och konceptualisera de översta penthousevåningarna och de nära 90 lägenheterna i Karlatornets översta sektion känns oerhört roligt. Vi vann denna pitch i hård internationell konkurrens med ett förslag där internationell lyx möter skandinavisk måttfullhet och elegans i precist utförda planlösningar. Min förhoppning är att bidra till att Karlatornets insida blir lika skickligt omhändertagen och detaljerad som dess raffinerat utmejslade utsida, säger Andreas Martin-Löf.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige