Image

Prime Living noteras på First North

Bolag Prime Living publicerar nu sitt prospekt inför noteringen på First North. Noteringsdag beräknas till den 12 juni.
Publicerad den 1 Juni 2015

Erbjudandet omfattar 5,2 miljoner aktier, 38,7 procent av det totala antalet utestående aktier. Tre miljoner är nyemitterade aktier och knappt 2,1 miljoner aktier säljs av bolagets huvudägare Amun Holding AB (vd Jan Severa och Ola Wengberg) och Scan Scaff och ytterligare tre aktieägare.

Priset per aktie har fastställts till 50 kronor.

För att täcka övertilldelning kan erbjudandet utökas med 15 procent ytterligare aktier. Om övertilldelningsoptionen utnyttjas till fullo uppgår värdet av erbjudandet till 300 miljoner kronor och kommer att tillföra Prime Living en likvid om cirka 189,1 miljoner kronor före emissionskostnader.

Baserat på priset i erbjudandet värderas Prime Livings aktier till cirka 712,7 miljoner kronor efter genomförande av erbjudandet samt fullt utnyttjande av övertilldelningsoptionen.

Prime Living uppför och förvaltar studentbostäder i Sverige och är inne i en expansionsfas inriktad på de tre huvudsegmenten, Stockholm, Göteborg och Öresundsregionen. Bolaget avser att under en fyraårsperiod uppföra ytterligare cirka 3 100 lägenheter vilket ger en total portfölj på cirka 3 400 lägenheter med ett uppskattat fastighetsvärde på 3,4 miljarder kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige