Image

Primär köper Brinkeberg

Bolag Primär fastighetsförvaltning förvärvar Förvaltnings AB Brinkeberg. Även fortsättningsvis kommer Brinkeberg att drivas vidare i sin nuvarande form och med bibehållet företagsnamn.
Publicerad den 26 Januari 2015
Hans Kristensson. Bild: Primär
Hans Kristensson.

– Företagsköpet är helt i linje med Primärs strategi att ta tillvara tillväxtmöjligheter som kompletterar Primärs tjänsteutbud. Genom förvärvet positionerar vi oss inom property management. Samgåendet med Förvaltnings AB Brinkeberg är ett första steg i den riktningen, säger Primärs vd Hans Kristensson.

– Det förvärvade bolagets samlade kompetens och erfarenhet utgör ett utmärkt komplement till Primärs tjänsteutbud. Vi stärker Primärs resurser ytterligare med ett bredare tjänsteutbud och mervärde för kunden. Nu kan vi erbjuda full property management under ett och samma tak. Detta är Primärs första förvärv i den riktningen och det skapar också förutsättningar för ytterligare förvärv i framtiden.

Brinkeberg drivs vidare i sin nuvarande form och med bibehållet företagsnamn. En samordnad effekt erhålls genom att samordna property management och den ekonomiska förvaltning som Primär bedriver i dagsläget. Allt med ny placering i Göteborg.

– Vi har samarbetat under en tid och detta var nästa naturliga steg i samarbetet. Vi ser goda förutsättningar att komplettera varandra och utvecklas tillsammans på ett positivt sätt. Vi är också glada över att få möjlighet att verka på en bredare och rikstäckande marknad, säger Gunnar Wällersten, vd för Förvaltnings AB Brinkeberg.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige