Image

Planerna på Nya Tekniska nämndhuset skrotas?

Bygg/Arkitektur Förslaget Drivhus, som vann arkitekttävlingen om nya Tekniska nämndhuset i Stockholm är för avancerat och dyrt och mycket pekar nu på att förslaget om att flytta nämnderna till ett nytt hus skrotas.
Publicerad den 14 April 2015
Förslaget "Drivhus" vann arkitekttävlingen kring Tekniska nämndhuset i Stockholm. Nu verkar det som att förslaget aldrig blir verklighet. Bild: Urban Design/ Selgas Cano
Förslaget "Drivhus" vann arkitekttävlingen kring Tekniska nämndhuset i Stockholm. Nu verkar det som att förslaget aldrig blir verklighet.

Det nya Tekniska nämndhuset skulle byggas i Söderstaden.

– Vi kan inte betala de hyrorna som skulle bli aktuella där, säger stadsdirektör Lars Rådh till Stockholm Direkt.

Staden ska nu utreda två andra alternativ för de tekniska nämndernas framtid. Antingen ska de 1 200 personerna som jobbar i huset flytta till ett annat nytt hus i Söderstaden, eller så blir förvaltningarna kvar i Tekniska nämndhuset på Fleminggatan, enligt Stockholm Direkt.

Tanken var att bygga bostäder i nämndhusets nuvarande lokaler.

Oppositionsrådet Lotta Edholm (FP) är kritisk.

- Nu stoppas hundratals bostäder i en av Stockholms mest attraktiva stadsdelar. Söderstaden går samtidigt miste om det lyft som en flytt av tekniska nämndhuset skulle ge, sammanlagt handlar det om 1 200 arbetsplatser, säger Lotta Edholm (FP), oppositionsborgarråd och gruppledare.

- Att inte flytta tekniska nämndhuset visar också bristen på genusperspektiv. Traditionellt kvinnliga verksamheter som socialtjänst och kultur går utmärkt att flytta till ytterstaden. Traditionellt manliga verksamheter som teknik, stadsbyggnad och bredbandsutbyggnad måste ligga kvar i innerstaden, säger Lotta Edholm.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige