Image

Pigge Werkelin lanserar nytt uthyrningsboende

Bostäder Entreprenören Pigge Werkelin lanserar Borix, en villa som omfattar en eller två uthyrningsdelar.
Publicerad den 14 Juni 2017

Borix nybyggda en- eller tvåplansvillor på 180 kvadratmeter omfattar en eller två uthyrningsdelar vilket möjliggör en lägre boendekostnad med hjälp av uthyrningsintäkterna.

Dessutom kan flera generationer bo tillsammans med både praktiska och ekonomiska fördelar. Bakom konstruktionen av enplansvillorna står Picea Bygg och Klingsta Hus & Modul.

Husmodellen finns idag i mycket begränsad upplaga på Gotland. Under Almedalsveckan bjuder Pigge Werkelin, tillsammans med entreprenören Rober Albrecht, som driver projektet, in till en unik visning i närvaro av landsbygdsministern:

- Borix är en boendeform och en hustyp som ligger helt rätt i tiden. Tanken är ett bidra med större flexibilitet i boendet, både när det gäller yta och kostnad. Vi har redan några testfamiljer på Gotland, som idag kan bo gratis tack vare att de har möjlighet att hyra ut två delar av huset, berättar Pigge Werkelin, som står bakom projektet.

- Under vår pressvisning i Almedalen finns Sveriges landsbygdsminister Sven-Erik Bucht på plats för att prata om vikten av bostadsbyggande. Jag tycker det är viktigt att vi bidrar till att minska bostadsbristen i Sverige och det är därför vi nu lanserar det här konceptet, säger Pigge Werkelin.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Stena bli självförsörjande på el

Energi/miljö Stena Fastigheter genomför omfattande satsningar för att minska användningen av el och värme genom att satsa på solceller, energilager och AI-styrd värme. Under 2023 producerade fastighetsbolaget tre gånger mer solenergi än året innan. Fstighetssverige har pratat med Stena Fastigheterns vd, Cecilia Fasth, om de nya energisatsningarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige