Image

Pekgul: Bostadsministern har en dold agenda

Sverige S-profilen Nalin Pekgul ifrågasätter starkt utnämnandet av Mehmet Kaplan till bostadsminister. ”Med Mehmet Kaplan i regeringen har Gustav Fridolin och Åsa Romson sänt en tydlig signal till Sveriges muslimer om att islamisterna nu har det svenska etablissemangets stöd”, skriver hon på DI Debatt.
Publicerad den 14 Oktober 2014
Mehmet Kaplan. Bild: Regeringskansliet
Mehmet Kaplan.

Nalin Pekgul, författare och före detta socialdemokratisk riksdagsledamot, skriver på DI Debatt bland annat:

”Utnämningen av Mehmet Kaplan till minister är förvånande och förfärande. Så sent som i somras jämförde han jihadister som åker till Syrien med svenskar som kämpade i finska vinterkriget. När detta uttalande starkt ifrågasattes framför allt i Finland backade Mehmet Kaplan och sa att det inte var en bra jämförelse. Jag är övertygad om att Mehmet Kaplan sa precis vad han menade och att han betraktar jihadisterna som frihetskämpar.”

Pekgul tar upp flera exempel på tillfällen då Mehmet Kaplan har trätt fram och tagit parti för islamistiska organisationer och personer, i tveksamma sammanhang.

Senast nu i helgen gjorde han ett uttalande i turkiska tidningar där han anser att ett av de viktigaste skälen till att ungdomar ansluter sig till terrororganisationen Islamiska Staten är att islamofobin är så utbredd i Europa.

”Mehmet Kaplans lösning på problemet är att moskéerna i Europa måste få pengar från staten för att motarbeta rekryteringen till IS”, skriver Nalin Pekgul.

”På grund av rädsla för att stämplas som islamofob vågar ingen ifrågasätta Mehmet Kaplan och hans dolda agenda. Det här är inget annat än ett svek mot de människor som i första hand drabbas av islamisternas intolerans och förtryck.”

”Med Mehmet Kaplan i regeringen har Gustav Fridolin och Åsa Romson sänt en tydlig signal till Sveriges muslimer om att islamisterna nu har det svenska etablissemangets stöd.”

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige