Image

Peab lanserar nytt koncept i Trollhättan

Bostäder Med Innovatum Living i Trollhättan har Peab Bostad möjlighet att förena industrimark med nyproduktion av bostäder. De närmaste åren kommer 250 lägenheter att byggas i sex etapper.
Publicerad den 6 December 2017
Peab använder industrimiljön till de nya bostäderna. Bild: Carbonwhite.
Peab använder industrimiljön till de nya bostäderna.

Peab Bostad var tidigt ute med att satsa på Innovatumområdet.

– Nu tar vi ytterligare ett steg i utvecklingen av området i samband med introduktionen av Innovatum Living. Denna gång tar vi delvis avstamp från de tidigare industribyggnaderna och har därmed fått möjligheten att erbjuda unika lägenheter som i vanliga fall inte går att återskapa i nyproduktion eller återfinns i mindre städer, säger Mikael Nilsen, projektledare på Peab Bostad.

Det Mikael Nilsen syftar på är Industribyggnad 79 som tidigare huserade verksamheten för verkstadsföretaget Nohab, grundat 1847. Byggnaden kommer att bevaras, men byggas om till fyra våningar och en påbyggnad av tre bostadstorn.

– Gemensamt för lägenheterna i de två första etapperna är att vi kan utnyttja de speciella förutsättningar en äldre industrifastighet skapar. Vi kan exempelvis erbjuda ett flertal lägenheter med en takhöjd på fyra meter och stora fönsterpartier med mycket ljusinsläpp. Med synliga tegelväggar i vissa lägenheter skapas en utpräglad internationell storstadskänsla som vi bedömer får en stor efterfrågan, säger Mikael Nilsen.

I början av nästa år är det dags för säljstart av BRF Turbinen med 69 lägenheter. De första illustrationerna avslöjar vilken atmosfär det går att skapa med en takhöjd på upp till fyra meter, synliga stålpelare och stora generösa glaspartier.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige